Üllata lähedasi hõrgu maiusega: sametise šokolaadiparfee retsept



Üllata lähedasi hõrgu maiusega: sametise šokolaadiparfee retsept
ŠokolaadiparfeeTootja

Huh, nüüd on viimane aeg mõelda välja, mida pakkuda õhtul sõpradele magustoiduks. Miks mitte katsetada šokolaadiparfeega?

Vaja läheb:
100 g Fazer Geisha Dark 44protsendist tumedat šokolaadi
½ dl suhkrut
½ dl vett
2 tk munakollast
(1 spl brändit)
3 dl vahukoort

Kaunistuseks:
riivitud Fazer Geisha Dark tumedat šokolaadi
tuhksuhkrut
maasikaid

Kuna Geisha on tavalisest veidikene pehmema koostisega, siis on soovitatav panna see enne koogi valmistamist jääkülma. Nii on šokolaadi mugavam riivida. Samal ajal vooderda koogivormipõhi kilega. Kui šokolaad on piisavalt tahkeks muutunud, riivi see ja jäta ootele.

Sega väikeses kastrulis suhkur ja vesi ning kuumuta kogu aeg segades, kuni keema tõusmiseni. Keeda kolm-neli minutit, kuni segu muutub siirupitaoliseks ja lisa siis segades šokolaad. Sega eraldi nõus munakollased ja brändi ning lisa aeglaselt šokolaadisegule.

Vahusta eraldi nõus vahukoor ja kalla šokolaadimassi sisse. Vala parfeesegu vormi, kata toidukilega ning pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.

Võta vorm külmikust välja umbes kümme minutit enne serveerimist. Tee kuuma vette kastetud südamekujulise vormiga parfeest südamekujundid või lõika kuuma noaga välja kolmnurgad. Riputa taldrikutele tuhksuhkrut, aseta keskele parfeetükk ja kaunista maasikatega.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare