Fiskarsi köögimeistrite käte all valminud hõrk kombinatsioon sinimerekarpidest, valgest veinist ja tšillist rahuldab ka kõige nõudlikuma sööja maitsemeele. Mis veel parem — roog valmib kiiremini, kui oskad unistada!

Sinimerekarbipasta
Kogus neljale

500 g sinimerekarpe
2-3 dl valget veini
3 küüslauguküünt
1 sibul
1 apteegitill
Oliiviõli
1 peotäis peterselli
350 g täistera pappardelle stiilis pastat
1 värske punane tšilli
Musta pipart
Soola

Valmistamine:
Pese karbid külmas vees ning puhasta liivast ja mustusest. Viska ära katkised ja avatud rannakarbid, mis ei sulgu ka siis, kui neile koputada. Jäta karbid külma vette, kuni oled valmis neid keetma.

Tükelda sibul, apteegitill ja tšilli. Kuumuta pannil oliiviõli ning pruunista tükeldatud sibul ja apteegitill. Lisa ka noaotsaga purustatud küüslauk. Kui sibul on läbipaistvaks muutunud, pane pannile tšilli. Mõne minuti pärast võid lisada valge veini. Kuumuta seda keemiseni. Maitsesta sool ja pipraga.

Kalla kurnatud merekarbid veini sisse, raputa õrnalt panni ning kata see kaanega. Samal ajal keeda teises potis pasta vastavalt pakendil toodud juhistele. Pea meeles, et jätad need al denteks!

Karpide valmimiseks piisab viiest minutist keetmisest või kuni karbid on avanenud. Keemise ajal võib panni veel kord õrnalt raputada.

Vala valmis ja kurnatud pasta pannile, sega ning kalla ettevaatlikult kõik suurde kaussi. Kaunista roog hakitud peterselli ja oliiviõliga. Serveeri!