22.10.2010, 21:16
Üllata talvist meeleolu säravat värvi menüüga
Oktoobri III nädal
FOTO:
PILLE SOOVITAB: Ja sadaski maha esimene lumi! Talvehõngulise nädala retseptidest leiad tummise hapukapsasupi, rahvuskalast vormiroa, böfstrooganovi lähisugulase, kreeklastelt pärit sidrunikartulid ja peedipunase makaroniroa. Magusaks aga ühe tõeliselt lihtsa ja mõnusa rabeda kattega õunakoogi.
ESMASPÄEVAKS: Peedipesto
Kiiresti valmiv peedipesto sobib nii dipikastmeks, keedetud makaronide hulka segamiseks kui ka leivale määrimiseks. Väga mitmekülgne ja maitsev amps!
LOE RETSEPTI
Kiiresti valmiv peedipesto sobib nii dipikastmeks, keedetud makaronide hulka segamiseks kui ka leivale määrimiseks. Väga mitmekülgne ja maitsev amps!
LOE RETSEPTI
TEISIPÄEVAKS: Kurzeme strooganov
Kui böfstrooganov on veiselihast tume kaste, siis Kurzeme strooganov on hele kaste sealiharibade ja hapukurgiga. Parimaks lisandiks on röstitud või praetud kartulid.
LOE RETSEPTI
Kui böfstrooganov on veiselihast tume kaste, siis Kurzeme strooganov on hele kaste sealiharibade ja hapukurgiga. Parimaks lisandiks on röstitud või praetud kartulid.
LOE RETSEPTI
KOLMAPÄEVAKS: Sidrunikartulid
Kreeka-päraselt küpsetatud sidrunimaitselised kartulid sobivad hästi kõiksugu kreeka toitude lisandiks, samuti valge kala, seaprae ja ahjuvorstide kõrvale.
LOE RETSEPTI
Kreeka-päraselt küpsetatud sidrunimaitselised kartulid sobivad hästi kõiksugu kreeka toitude lisandiks, samuti valge kala, seaprae ja ahjuvorstide kõrvale.
LOE RETSEPTI
NELJAPÄEVAKS: Lihtne hapukapsaborš viineritega
Hapukapsas ja lumised talveõhtud käivad käsikäes, siin on need ühendatud ühes lihtsas supis, kus värvi annab peet ja lisandiks on viinerid (otsi poest lisaainetevabu viinereid!). Meeldib eriti pere noorematele.
LOE RETSEPTI
Hapukapsas ja lumised talveõhtud käivad käsikäes, siin on need ühendatud ühes lihtsas supis, kus värvi annab peet ja lisandiks on viinerid (otsi poest lisaainetevabu viinereid!). Meeldib eriti pere noorematele.
LOE RETSEPTI
REEDEKS: Hea soolane räimevorm
Argipäevane räimevorm, mille maitsestamiseks võib kasutada laimi- või sidrunimahla.
LOE RETSEPTI
Argipäevane räimevorm, mille maitsestamiseks võib kasutada laimi- või sidrunimahla.
LOE RETSEPTI
MAIUSTAMISEKS: Mõnusalt rabeda tainaga õunakook
Lihtne õunakook, mille võid teha just nii magusa või vähemagusa, kui ise soovid. Koogitaina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile maitse järgi lisatud suhkrust.
Fotol olev kook on tehtud paradisiiõuntest — seepärast on see nii ahvatlevalt punane!
LOE RETSEPTI
Lihtne õunakook, mille võid teha just nii magusa või vähemagusa, kui ise soovid. Koogitaina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile maitse järgi lisatud suhkrust.
Fotol olev kook on tehtud paradisiiõuntest — seepärast on see nii ahvatlevalt punane!
LOE RETSEPTI