Kodune jäätisetegu on lihtsamast lihtsam ja seetõttu igati jõukohane ka algajale kodukokale. Toidublogija Kristian Neemela soovitab imelihtsat retsepti. Proovi järele!

Täiusliku jäätiseelamuse saavutamiseks on oluline ka oskuslik serveerimine. Seetõttu võta valminud jäätis enne maiustama asumist umbes kümneks minutiks toatemperatuulile pehmenema.

Vaja läheb:
500 ml 35protsendist vahukoort
5 sl kondenspiima
275 gr Alma kirsi-vanilli Kreeka jogurtijooki

Vahusta koor suures kausis pehmeks vahuks ning sega sisse kondenspiim. Sega juurde ka kirsi-vanilli jogurtijook. Vala saadud segu kaanega suletavasse anumasse ning pane see sügavkülma.

Seda tuleks segada iga tunni aja tagant, et vältida jääkristallide teket. Kevadine maius on valmis seitsme-kaheksa tunni pärast.