Vana hea saiavorm

 (1)

Foto: Nami-Nami
Foto: Nami-Nami

1 päts saia, viilutatud või kuubikuteks lõigatud
3-4 suurt õuna või pooleliitrine purgitäis moosi
2-3 sl suhkrut soovi korral
kaneeli
3 muna
5 dl piima
2-3 sl võid väikeste tükkidena

Määri ahjuvorm võiga, laota vormi põhjale kiht saiaviile, kenasti üksteise kõrvale, nii et põhi oleks kaetud.

Laota peale õunaviilud või moos (mulle meeldib eriti õuna-ebaküdooniamoos või õuna-pohlamoos), raputa üle kaneeli ja suhkruga (kui kasutad moosi, siis piisab vaid kaneelist).

Nüüd laota peale ülejäänud saiaviilud, servad kergelt kohakuti või puista peale ülejäänud saiakuubikud.

Klopi munad piimaga lahti, kalla saiatükkidele. Puista peale veidi suhkrut ning laota peale võitükikesed.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja saiad kenasti kuldseks küpsenud.

Serveeri piimaga.

Valik saiavormide retsepte Nami-Namis

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare