Tähtsündmuse hakul jagab Rakvere põnevaid ideid, kuidas tuua kodumaise sealiha maitsed kõige paremini esile.

Valmista maitsevõid
Sellesse mähitud seapraad on hea viis kostitada sõpru ja külalisi millegi eriliselt maitseküllasega. Pealegi on maitsevõid imelihtne valmistada. Seaga sobivad hästi tšilli ja laim, suitsutatud küülauk ja tüümian, must pipar ja seened või vürtsikas sinep.

Valmistamiseks pane või toatemperatuulile pehmenema. Seejärel sega sellesse meelepärased koostisosad.

Proovi puuvilju
Oled proovinud anda praele puuviljadega hõrku maitset? Kui ei, siis nüüd on küll viimane aeg seda teha. Selleks pole vaja teha muud, kui panna need koos praega ahju. Mahedama maitsekoosluse saavutamiseks proovi õuna või pirni kombinatsiooni, veidi julgema meki saad aga tsitruselistega, näiteks apelsiniga. Kuivatatud puuviljadest kasuta julgelt ploome, kirsse või aprikoosi ning eriti piduliku tulemuse saad siis, kui lisad seapraele viigimarjad.

Lase fantaasial lennata
Unusta kartul! Paku seekord prae kõrvale hoopis rosmariiniga maitsestatud fenkolit või röstitud rabarberit. Kodumaine traditsiooniline porgand saavutab põneva maitseaktsendi, kui röstid seda meega. Loomulikult ei tasu unustada ka rohelist lisandit, näiteks Brüsseli kapsast või spinati-peterselli salatit.

Katseta täidiseid
Pane fantaasia tööle ja paku külalistele täidetud seapraadi. Neid leidub internetiavartustes kümneid. Proovi näiteks koduse mekiga küüslaugutäidist või salvei ja sibula kombinatsiooni. Jäta meelde, et kuna salvei on väga intensiivse maitsega taim, kasuta seda ettevaatlikult. Eksootilisemate maitseelamuste otsijad ühendagu täidiseks aga näiteks viigimarjad ja õunad või sootuks aprikoosid ja pekaanipähklid.