Kui aga midagi veel endale soetatud pole või vana vajab väljavahetamist, siis millist grilli valida? Alljärgnevalt annamegi ülevaate erinevate grillide võimalustest ning plussidest-miinustest.

Rakvere Lihakombinaadi liha tootejuht Heli Sepp nendib, et parim tulemus saadakse, grillides liha puusöegrillil hõõguvate süte kohal. Grilli söearoom annab valmivale roale suitsuse maitsenüansi. Reguleeritava kõrgusega grillrest võimaldab grillida õrnemat liha madalamal ja sitkemat kõrgemal kuumusel. Samuti võimaldab söegrill toitu valmistades rohkem n-ö mängida, et tekitada erinevaid maitsenüansse. Näiteks lisades sütele erinevaid maitsetaimi (basiilik, tüümian, rosmariin) või vees leotatud puuoksakesi (kirss, vaarikas, õunapuu), tekitab suits mõnusa aroomi ning annab lihale põneva maitse. Maitsesuitsu andmiseks võib grillimise ajal raputada sütele kohvi- või teepuru ja kuivatatud ürdipuru.
Söegrilli miinusena võib välja tuua sellega kaasnevat suuremat varustust – süsi või puit ja süütematerjal, ahjuroop süte segamiseks. Samuti võtab söegrilli õige temperatuuri saamine kõige kauem aega. Grillsüte õige kuumuse tuvastamiseks hoidke kätt 3–4 sekundit sütest umbes 10 cm kõrgusel. Kui käel hakkab väga kuum ja te seda rohkem süte kohal hoida ei suuda, on kuumus grillimiseks paras. Kui suudate kätt hoida kauem, on kuumus liiga väike, kui vähem, siis liiga suur.

Gaasigrill on kahtlemata mugavaim ja kiireim viis grillimiseks. Seda tüüpi grilliga ei kaasne söetolmu, suitsu ega puru ning kiiresti ja lihtsa vaevaga saab püsiva ning õige temperatuuri. Gaasigrillidest võiks aga eelistada laavakividega grilli, sest laavakivid hõõguvad ja ei teki intensiivset leeki. Kivi tõmbab kuumuse endasse ja jaotab selle ühtlaselt laiali. Laavakive võiks kord aastas vahetada või siis aeg-ajalt läbi keeta (~ iga kümnenda grillimise järel), sest grillimise ajal tilgub rasv kividele ja kivid kipuvad põlema. Gaasigrillide puhul on miinuseks puusuitsulõhna puudumine.

Kes aga grilli soetada ei soovi, kuid tahab liha valmistades sarnast efekti saada, võib liha praadida ka spetsiaalsel grillpannil. Grillpannil praetud liha saab ilusa pruunivöödilise kuue, mis sarnaneb välimuselt grill-lihaga. Kõige parem on malmist grillpann, kus liha küpseb ühtlaselt ja jääb mahlane. Enne liha pannile panemist tuleb malmpann korralikult kuumutada ja määrida kergelt toiduõliga. Seejärel keerata kuumus madalamaks ja asetada liha pannile. Liha võiks katta umbes 2/3 pannist. Grillpann sobib väga hästi ka puu- ja köögiviljade pruunistamiseks.