1. Haki sibulaid pisaravabalt

Lõika sibulatel otsad ära ja kuumuta sibulaid 30 sekundit maksimaalsel võimsusel. Nüüd koori ja haki sibulad ära ja pisarate pärast sa muretsema ei pea!

2. Eemalda mark ümbrikult

Kui tahad ümbrikult marki seda rikkumata kätte saada, piserda margile paar piiska vett ja kuumuta ümbrikut 20 sekundit mikrolaineahjus. Mark tuleb lihtsasti ja tervena ümbrikult maha.

3. Pehmenda pruunsuhkrut

Pruun suhkur võib aja jooksul nii kõvaks tõmbuda, et sealt pole võimalik lusikaga enam sobivat kogust tee või kohvi sisse panemiseks kätte saada. Et suhkur uuesti pehmeks ja kasutuskõlblikuks muutuks, pane tükk niisutatud paberkäterätti suhkrukarpi ja kuumuta kogu kupatust mikrolaineahjus 20-30 sekundit kõrgel temperatuuril. Suhkur saab oma õige konsistentsi tagasi.

4. Puhasta äädikaga

Kui su mikrolaineahjus on toimunud toiduplahvatus ning toidujäätmed on ahju sisse ära kuivanud, tuleb appi äädikas. Pane klaaskausi sisse natuke äädikat ning kuumuta mikrolaines umbes viis minutit. Seejärel pühi ahju sisemus puhta lapiga üle ja võid kindel olla, et nii puhast ahju pole su silmad iial varem näinud.

5. Puhasta niiskete paberkäterättidega

Äädika puudumisel saad ahju kiiresti puhtaks ka niiskete paberrätikute abil. Viska paras ports niiskeid paberrätikuid ahju, kuumuta kõrgel temperatuuril 3-5 minutit ja pühi siis puhtaks. Paberitest aurustuv vesi pehmendab seinte külge ja lakke kõvastunud toidujäägid ja neid lihtne eemaldada.

6. Kuivata ürte

Pane pisike petersellikimp paberrätikule ja kuumuta kõrgel temperatuuril 2-4 minutit. Valmis! Proovi ka teiste ürtidega.

7. Pehmenda mett

Kristalliseerunud mee saad uuesti pehmeks, kui kuumutad seda mikrolaineahjus madalal kuumusel minuti kuni kaks.

8. Kuumuta kompressirätikuid

Kui vajad kohe ja kiiresti turgutavat ja elustavat kompressi, tee rätik niiskeks ja kuumuta mikrolaines umbes minut aega.

9. Pigista tsitruselistest rohkem mahla

Enne sidrunist või laimist mahla välja pigistamist kuumuta neid 10-20 sekundit mikrolaineahjus.

10. Tee võileivad krõbedaks

Mässi oma võileivad või kevadrullid enne kuumutamist paberrätikusse, et liigne niiskus neid vedelaks ei teeks. Paber imab niiskuse endasse.

11. Koori küüslauku

Kuumuta küüslauku enne koorima hakkamist 15 sekundit, et koor lahti tuleks ja saaksid selle suurema vaevata eemaldada.

12. Koori tomateid ja virsikuid

Kuumuta tomateid ja virsikuid 30 sekundit ja lase neil siis minut-paar toatemperatuuril seista. Nüüd saad neilt koore lihtsasti maha võtta.

13. Leota herneid, ubasid ja läätsesid

Kui unustasid herned, läätsed või oad ööseks likku panna, kuid tahaksid neist siiski toitu valmistada, saad need mikros suurema vaevata ja kiiresti pehmeks. Pane kaunviljad kaussi, lisa pisut söögisoodat ja kalla peale nii palju vett, et kõik oleks kaetud. Kuumuta kõrgel temperatuuril 10 minutit ning jäta siis 30-40 minutiks jahtuma. Kasuta nii, nagu retseptis ette nähtud.

14. Pehmenda kuiva leiba-saia

Mässi kuivikud märga paberrätikusse ja kuumuta 10 sekundit. Kontrolli, kas leib on pehme ja vajadusel korda protseduuri.

15. Väldi toiduplahvatusi

Kõva koorega köögiviljad nagu tomat ja suvikõrvits kipuvad mikrolaineahjus plahvatama. Selle vältimiseks tee enne kuumutamist neisse augud, et aur sisemusest välja pääseks.

16. Krõpsud krõmpsuks

Niiskust saanud ja krõbeduse kaotanud kartulikrõpsud saad uuesti krõbisevaks, kui paned need paberrätikule ja kuumutad neid hästi lühidalt mikrolaineahjus.