Pea meeles, et avatud pakendites ei säili toit kunagi eriti kaua ning et riknema hakanud toiduained võivad põhjustada toidumürgituse.

Kontrolli kord nädalas, mis sul külmikus on. Samas näed ka, mida oleks vaja poest juurde tuua ja mis on toiduks/tarvitamiseks kõlbmatu.
Külmkapi optimaalne säilitustemperatuur peaks olema kuni +5 kraadi. Külm ennetab bakterite vohamist.

Soovitav on ka mõned pakendid (näiteks liha) enne kappi panekut külmas vees jahutada. Kata lahtised pakendid kinni, näiteks spetsiaalse kilega. Nii ennetad toiduainete kuivamist ning lõhnade levimist ja külgehakkamist.

Pea meeles, et avatud pakendites ei säili toit kunagi kaua. Kui Sul on vähimgi kahtlus toote säilivuse või kõlblikkuse suhtes, viska produkt selleks ettenähtud prügikasti!

Külmkapis, temperatuuril + 6 kraadi

PiimAlla nädala
Munad Nädal pärast karbile märgitud tähtaega
Toores liha3 päeva
Toores hakkliha1 päev
Toores kala1-2 päeva
Valmis lihatoit3-4 päeva

Sügavkülmas, - 18 kraadi

Köögivili8 kuud
Leib-sai3 kuud
Hakkliha3-4 kuud
Loomaliha6-12 kuud
Sealiha3-4 kuud
Broiler, tükeldatuna9 kuud
Kana, terve12 kuud
Kalafileed2-3 kuud

Allikas: Yhteishyvä