JÄÄR

Jäärad teavad, mida nad tahavad ja nad tahavad seda kohe — nii et lilledest sobivad neile pruudisõlg ja lemmalts, mis on vähenõudlikud ja kasvavad kiiresti.

SÕNN

Sõnnile meeldivad aeglased, kindlad ja sensuaalsed rõõmud elus, nii et talle sobivad näiteks sirelid. Aga kui tahad oma ellu armastust kutsuda, siis istuta endale kannikesi ja su rahaasjad muutuvad paremaks, kui istutad patšulit.

KAKSIKUD

Kaksikute esindaja on väike tarkpea, kes otsib endale intelligentseid kaaslasi, nii et talle sobib rosmariin, lavendel ja piibeleht — need taimed hoiavad mõistuse erksa.

VÄHK

Vähk tahab, et inimesed ta ümber oleksid õnnelikud ja tunneksid end turvaliselt — Allen soovitab Vähil istutada jasmiini, sest selle lõhn on rahustava ja lõõgastava toimega.

LÕVI

Lõvi viib vitaalsust ja positiivset energiat igale poole, kuhu ta läheb, nii et talle sobib imehästi päevalill. Lõviga on heas tasakaalus ka naistepuna ja kummel.

NEITSI

Neitsi on töönarkomaan ega oska hästi puhata, seega sobib talle hästi palderjan. Allen soovitab Neitsidel istutada ka raudürti ja siilkübarat (siilkübarate peekonda kuulub ka punane päevakübar), sest need lõõgastavad korrafriikidest Neitsisid.

KAALUD

Kaalude esindajad on lootusetud romantikud — neile on hädasti vaja karikakraid, et nad saaksid lõputult mängida “armastab-ei armasta” mängu. Ka armastuse lill roos toob Kaaludele ainult head.

SKORPION

Skorpion on kõige kirglikum tähemärk, sellised peavad olema ka tema aia lilled. Skorpionidele sobivad hästi leesikad, sest nende õied näevad välja nagu emakad — mis võiks olla veel rohkem kirglikkust ja elujõudu sümboliseeriv kujund?

AMBUR

Amburid on rändajad ja tahavad kogu aeg olla kuhugi teel. Magnooliad sobivad neile suurepäraselt, sest täpselt nagu nemad on ka magnooliad uhked, võimsad ja suuremad kui elu.

KALJUKITS

Kaljukitsed on hakkajad ega karda kunagi uute asjadega alustada, seetõttu pole midagi imestada, et Allen soovitab neil kasvatada loorberipuid. Vana-Kreekas said ju võitjad endale kaela loorberipärja ja just võitja Kaljukits ongi.

VEEVALAJA

Veevalajale sobib harilik kurgirohi. See lill on nii dekoratiivse kui praktilise väärtusega ehk siis tal on kaunid õied ja kogu taim — juured, varred, lehed, õied — on kasutatavad maitse- ja ravimtaimena. Veevalaja on samal ajal nii tegutseja kui romantik ning seega just sellised multifunktsionaalsed taimed talle sobivad.

KALAD

Kalad on tähtkujudest kõige loovamad ja maagilisemad, seega oleks nende jaoks panna oma aeda kasvama vesiroosid. Neid lilli on kasutatud hinduismi ja budismi spirituaalsetel tseremooniatel. Öökullidest Kaladele sobib ka tubakas, sest see õitseb ja lõhnab eriti tugevalt just öösiti.

Allikas: Woman’s Day