Hiljuti viidi läbi uuring, kus küsiti inimestelt, mille peale nad kõige kiiremini restoranist jalga laseksid — kas siis, kui nad näeksid seal prussakaid, närilisi, kärbseid, sipelgaid või madusid. Hm, eestlaste jaoks tundub muidugi üsna imelik mõte, et restoranis võiks maod ringi roomata… 61% vastanutest pidasid kõige jälgimateks restoranikaaslasteks prussakaid, aga tuleb välja, et kärbsed on palju ohtlikumad, sest nad kannavad poole rohkem baktereid kui prussakad. Aga siit jälkus alles algab…

Kärbestele maitsevad väljaheited, prügi ja mädanevad raiped. Aga kuna kärbsed ei saa närida, siis peavad nad oma toidu peale ensüüme “oksendama”, et see toidu lõhustaks ja nad selle endale sisse imeda saaks. Nii et kui kärbes maandub su toidule ja võtab sealt ühe mõnusa suutäie, siis järgmise asjana ta oksendab selle ampsu peale ensüüme ja ühtlasi ka veidi kõike seda, mida ta on enne söönud.

Kuid veel suurem oht on kärbse jalgade küljes. Ta on just hiljuti kõndinud mööda raibet või väljaheiteid ja nendesamade jalgadega, mille karvakeste küjes on terve seltskond baktereid ja viirusi, kõnnib ta nüüd rõõmsalt mööda su steiki ringi. Nii et targem on kärbeste vallutatu kärbestele jätta!

Allikas: Test Tube