1. Hambaharjad

Kuigi enamik inimesi hoiavad oma hambaharju vannitoas, et see halvim koht, kus neid hoida. Hiljuti tegid Quinnipiaci ülikooli uurijad ekperimendi ja analüüsisid hambaharju, mida hoiti vannitubades (sellistes, kus on ka tualetipott). Ükskõik, millises vannitoa osas hambaharju hoiti, leiti 60% hambaharjade pealt fekaaliosakesi.

2. Beebipillid

Kuumus ja niiskus ei mõju hästi ei beebipillidele ega ka teistele tablettidele ja ravimitele, nende mõju võib väheneda ja nad võivad aeguda juba enne oma säilivusaja lõppu. Ravimeid tuleb hoida jahedas ja kuivas kohas.

3. Žileti varuterad

Niiskuse tõttu metallist terad oksüdeeruvad ja roostetavad juba enne, kui saad neid kasutama hakata. Parem on, kui sa ei hoia ka raseerijat parajasti kasutatava teraga vannitoas, vaid kuivas kohas.

4. Meigitooted

Vannitoas on väga muutlik temperatuur ja see mõjub meigiasjadele väga halvasti — nad säilivad palju vähem aega ja nende kvaliteet halveneb.

5. Meigipintslid

Need bakterid, mis vannitoas meigipintslitele kogunevad, on päris kurjad. Kui sa endale just aknet või midagi hullematki näole saada ei taha, siis hoia heaga oma meigipintsleid kuivas ja bakterivaesemas kohas.

6. Parfüümid

Vannitoa muutlik temperatuur mõjub ka parfüümile halvasti — need hootised kuumahood, mis vannituba tabavad, kui sa duši all käid, muudavad ajapikku parfüümi lõhna ja konsistentsi ning seda mitte paremuse suunas.

7. Kondoomid

Kuumus ja niiskus võivad kondoomi kahjustada, isegi kui ta on pakendis. Hoia kondoome parem voodi kõrval sahtlis, hea käepärane võtta ka.

8. Ehted

Roostetavad ja oksüdeerunud ehted pole just kõige kaunimad, nii et leia neile parem kuiv koht.

Allikas: Prevention