15 MINUTI PROGRAMM

- Lase kraanikauss vett täis, lisa nõudepesuvahendit ja viska kõik mustad nõud, mis sa köögist leiad, sinna ligunema. Ära unusta sõela, pannilabidat ja lemmikloomade toidukausse.

- Tee väikesesse kaussi sooja vee ja äädika 1:1 segu ja tõmba võimalikult märja lapiga üle kõik tööpinnad, pliit, köögikombain, mikrolaineahi ja kraanikausi segisti.

- Jäta äädikas toimima ja pese kraanikausis nüüdseks juba viis minutit liguneda jõudnud nõud. Kõige lõpuks tõmba nuustikuga puhtaks kraanikauss.

- Võta prügikott prügikastist välja ja tõsta kööginurka. Raputa prügikasti põhja soodat ja lase sinna peale sooja vett.

- Võta nagist köögirätik ja tõmba puhtaks kõik pinnad, mis enne äädikaseguga kokku määritud said.

- Kalla prügikastis ligunenud soodavesi tualetipotist alla ja kuivata prügikast sellesama rätikuga, millega just ülejäänud köögi läikima lõid. Pane prügikasti uus prügikott.

- Viska vana köögirätik pessu ja pane nagisse uus. Vii vana prügi välja, hinga õues mõnus sõõm värsket õhku, tule rõõmsalt tagasi nüüd juba puhtasse kööki ja tee endale auhinnaks üks hea kohv.

60 MINUTI PROGRAMM

- Tee kõik kapid ja riiulid korraga tühjaks — tõsta kõik asjad tööpinnale! Viska ära tähtaja ületanud kuivained, mingid kahtlased purgid ja pudelid, mida sa nagunii kunagi ei kasuta, tühjad maitseainepurgid ja muu jama.

- Ime riiulitelt ja kappidest suurem sodi (käsi)tolmuimejaga ära ja siis tõmba niiske vee- ja äädikaseguse lapiga puhtaks. Aseta inventuuri läbinud kuivained ja köögitarbed õigetesse kohtadesse tagasi. Veel parem, kui suudad kõik loogilisemalt sättida kui enne oli.

- Nüüd võta külmkapp ette. Tõsta kogu külmkapi sisu tööpinnale. Tee samasugune inventuur.

- Tee jälle vee ja äädika segu ja pese külmkapp seest ja ka väljast põhjalikult puhtaks. Kui kusagil on jonnakamad plekid, siis tee soojast veest ja soodast pasta ja nühi sellega plekid maha. Pane kõik asjad külmkappi tagasi ja proovi seda tehes luua parem süsteem kui enne.

- Pane suuremasse kaussi pooleks vesi ja äädikas ja pane segu mikrolaineahju. Keera taimer viie minuti peale, et segu saaks keema minna ja piisavalt mikrolaineahjus tööd teha.

- Läbi eespool kirjeldatud 15 minuti programm.

- Nüüd on mikrolaineahi jahtunud. Võta kauss välja ja tõmba mikrolaineahju põhi ja seinad lihtsalt lapiga puhtaks ja kõik läigib — äädikas eemaldas kõik kuivanud toidujäägid ja rääsunud rasva.

- Ime vaibad tolmuimejaga puhtaks ja pese põrand ära.

- Vala endale auhinnaks üks mõnus klaas veini ja naudi oma ilusat ja puhast kööki.

Allikas: Today