1. Torupuhastusvahend + torupuhastusvahend

Mitte kunagi ei tohi kahte erinevat torupuhastajat kokku segada, sest need on äärmiselt tugevad kemikaalid ja võivad segunedes isegi plahvatada. Kasuta ühte toodet ja kui see ei aita, siis ära proovi teist, vaid kutsu torumees!

ETTEVAATUST: Eestis on olnud mitmeid õnnetusi, kus lapsed teevad internetist leitud õpetuse järgi “pommi“ — torupuhastusvahendi sisse pannakse fooliumitükid, mille tagajärg on plahvatus. Mitmed inimesed on selle eksperimendi tõttu silmi kahjustanud või lausa pimedaks jäänud.

2. Sooda + äädikas

Sooda on aluseline ja äädikas on happeline, nii et nad reageerivad omavahel aktiivselt, kuid sellest ei sünni midagi fantastilist — kõigest palju vett ja natuke naatriumatsetaati. Sooda ka hakkab äädika mõjul vahutama ja paisuma, nii et kinnises nõus võib see segu plahvatada.

ÄÄREMÄRKUS: Meie, eestlased, muidugi oskame sooda ja äädika seguga torusid puhastada, aga eks igaüks teeb seda omal vastutusel.

3. Vesinikperoksiidilahus + äädikas

Kui need kaks vahendit kokku segada, tekib mürgine hape, mis võib kahjustada nahka, silmi ja hingamisteesid.

4. Valgendaja + äädikas

Kõlab, nagu see võiks olla eriti tõhus vahend, aga tegelikult ei tohi neid kahte vahendit kunagi kokku segada, sest siis tekib kloorgaas, mis põhjustab kurguärritust, hingamisprobleeme ja silmade kipitust ja vesisust.

TÄHELEPANU: Valgendaja on nii tugev aine, et seda ei tohi ka millegi muuga segada — eriti vahenditega, mis sisaldavad alkoholi. Ainuke asi, mida valgendile võib lisada, on puhas vesi.

Allikas: Good Housekeeping