Põhjus: pisiasi, tagajärg: suur asi

Tehes vaid mõned väikesed ümberkorraldused kodustesse toimetustesse võid seljatada suurema osa ajaröövlitest. Millistest lõksudest on sul võimalik hoiduda?

Lõks nr. 1: Killustumine hajameelsusse

Sa lippasid vaid korraks aeda, et peenralt peotäis supirohelist korjata. Veel tund aega hiljem leiad sa end ikka aiast umbrohtu kitkumas või lehti kokku riisumas.
Nõuanne: Kasuta äratust! Pane äratuskell või telefon meeldetuletuseks helisema, nii meenub sulle ehk ka see, mida sa tegelikult tegema pidid.

Lõks nr. 2: Ultramaraton

Kui hakkaksid jälgima, kui palju sa tegelikult kodus edasi-tagasi jooksed, ei usuks sa seda isegi. Mida suurem majapidamine, seda rohkem siia-sinna jooksmist ette tuleb ja kaugeltki mitte kõik käigud pole vajalikud.
Nõuanne: Säästa jalavaeva ja aega ning muuda kodu käepäraseks. Näide: Köögis vajamineva eseme jaoks ei ole tingimata tarvis joosta alla keldrisse või veelgi hullem — õue peal paiknevasse saunamajja.

Lõks nr.3: Unustamine

Kui teha pisut meelevaldset statistikat, siis kulub iga päev kuni tund aega mingi asja otsimisele (ning kõigi pereliikmete „ülekuulamisele”).
Nõuanne: Harjutage endale ja kogu perele sisse kindel komme — iga asi oma kohale!

Lõks nr. 4: Peenutsemine

Kas tõesti on tarvis iga väikese lonksu jaoks kapist uus klaas välja koukida või käterätt pärast ühekordset kasutust pesukorvi visata? Nii kasvab mustade nõude virn ja täitub pesukorv liigagi kiiresti.
Nõuanne: Kaalu, kas poleks üht asja võimalik ka korduvalt kasutada.

Lõks nr. 5: Perfektsionism

Plaanisid põranda kiirelt üle pesta? Tegelikkuses oled lõpuks käpuli põrandal maas, et iga pisemagi pleki ja nurgakese puhtaks saaksid.
Nõuanne: Kaalu, kas alati peab olema nii ülitäiuslik ja kas see pigem võtab või lisab sulle aega.