Mahla on parem valmistada alumistest suurematest lehtedest. Mahla tegemiseks võib ära kasutada ka alumisi vanemaid külgvõsusid. Enne mahla tegemist ei tohi taime kolm päeva kasta.

Eemaldatud lehed tuleb pesta allikavee või läbikeedetud jahutatud veega ja jätta paariks päevaks külmkappi seisma. Seejärel tükeldada ja pressida mahl välja mahlapressiga. Kui spetsiaalset pressi kodus ei ole, võib tükke hõõruda uhmris või ajada läbi hakklihamasina ja seejärel pressida mahl marli või linase hõreda riidetüki abil välja.

Mahl (mehu) tuleb kohe sulgeda purki ja hoida külmkapis. Kahjuks säilib toormahl kasutamiskõlblikuna ainult 3-4 päeva. Igakordsel kasutamisel tuleb mahla segada. Suuremast kogusest väljapressitud mahlale võib aga juurde lisada mett (mahuliselt 1:1), säilib pikka aega ja mahla mõju organismile on tõhusam.

Korraga ei ole ikkagi mõtet kogu suurt taime mahlaks teha, sest te ei jõua teda ära kasutada. Paari kuu jooksul peaks ikka mahla ja mee segu jõudma ära kasutada. Üldise nõrkuse, stressi ja depressiooni puhul võib sellist segu võtta 1 sl 3 korda päevas enne sööki.