Mitmeid töid saab kevadiste vihmavalingute vahepeal ka toas teha. Näiteks istutada toataimed ümber ja anna neile uut mulda. Samuti võiks külvata maha üheaastaste taimede seemned toakasvuhoonesse või klaasplaadiga kastidesse. Klaasist kate aitab hoida soojemat temperatuuri ja niiskust, mille tõttu on seal idanemiseks sobivam mikrokliima.

Kasvata daaliaid, begooniaid ja kallasid pottides või kastides ette. Nii saad nende lillede õite ilu varem imetleda. Istuta pottidesse suviseid sibul- ja mugultaimi ning pane potid sooja kohta. Ette võib külvata ka köögiviljade ja suvelillede seemneid, kuid kasvama tuleb nad jätta samuti soojemasse kohta.

Tähelepanu tasub pöörata ka murule, sest korralikult ettevalmistatud muru loob eeldused, et see hakkab kiiremini ja paremini kasvama kui ilmad soojemaks lähevad. Kui maapind on kuivemaks läinud tasub muru puhtaks riisuda. See loob paremad eeldused rohuliblede kasvamiseks. Kasvu ergutamiseks on samuti kasulik juuri õhutada, kasuta selleks spetsiaalset tööriista. Muidu on oht juurtele pigem kahju kui kasu teha. Laota murule õhuke kiht komposti (maksimaalselt 1 cm), pärast vihmasadu kaob see pinnasesse. Esimese niitmisega tasub natuke oodata, kõik oleneb kiiresti ilmad soojemaks hakkavad minema, kuid tavaliselt on esmaseks pügamiseks paras aeg maikuus. Siis tasub kindlasti jälgida, et muru liiga madalaks ei niida, 4 kuni 5 sentimeetrit on piisav.

Ära viska kevadel õitsenud nartsisside ja hüatsintide lillesibulaid minema. Istuta need sibulad aeda. Nad ei õitse arvatavasti enam nii rikkalikult kui esimesel korral, aga siiski piisavalt, et Sind järgmisel kevadel jälle rõõmustada.

Tähtsatest töödest võiks kindlasti ette võtta viljapuude ja marjapõõsaste lõikamise. Samuti eemaldada lamandunud või liiga vanad oksad. Ilupõõsastest võib lõigata sama aasta võrsetel õitsevaid taimi, nagu jaapani enelad, puishortensia, budleia jne. Vaarika vanad varred saab juba eemaldada, aga need tuleks põletada, et hävitada varres talvituvad kahjurid. Mitmete erinevate taimede lõikamiseks leiad nõuandeid siit!

Põletusohu tõttu jälgida et oleks päikese eest varjutuskangaga kaitstud õrnemad igihaljad põõsad, nagu rodod, kanada kuusk, ebaküpress, pukspuu, eelmisel suvel istutatud noored okaspuud.