1. Telefon

Me teame, mida telefonisõltuvus tähendab — sa ei saa oma moblat endast kaugemale kui 5 cm panna, sest siis sa ei saa pidevalt meile tšekkida, sõnumeid lugeda, Facebookis surfata, mänge mängida, Instagrami pilte laadida jne. Aga telefoni koht ei ole kohe kindlasti voodis, sest see rikub su une. Iga kord, kui see piiksub või vibreerib, ärkad sa üles. Ka siis, kui oled heli maha võtnud ja telefonil süttib vaid tuluke, segab see su und. Kui keset ööd kella vaadata tahad, märkad kindlasti ka seda, et paar uut kirja on tulnud, sa ei saa jätta neid lugemata ning uni ongi jälle läinud. Selleks, et saaksid end igal ööl korralikult välja puhata, jäta telefon teise tuppa, lülita ta välja või lennurežiimi ning keera äratuskella helin valjemaks.

2. Töö

Mis vahendeid sa töö tegemiseks kasutad? Tõenäoliselt läpakat, telefoni või tahvelarvutit. Esiteks — ühtegi neist ei tohiks su magamistoas nagunii olla (elektroonika magamistoas rikub seksielu ja hävitab läheduse, sest teineteise nautimise ja puhkamise asemel eelistate ekraani). Teiseks peab magamistuba olema puhkamise koht ja sinna pidevalt tööd kaasa võttes, ei suuda aju välja puhata ega lõõgastuda. Ning neil vähestel kordadel, kui jõuategi tööasjad varem valmis, ei pea aju magamistuba puhkepaigaks, vaid kontoriks ning ei luba teil uinuda.

3. Lemmikloomad

Hästi armas ja tore ja vahva ja soe on õhtul oma kassi või koera voodis kaisutada. Seda teame kõik, kui rahustavalt ja lõõgastavalt lemmikloomad mõjuvad. Kuid sellegipoolest peaksid oma nunnukese ööseks magamistoast välja viskama. 2014. aastal tehtud uuringu kohaselt ärkavad loomaomanikud, kelle lemmik nendega samas voodis magab, igal ööl vähemalt korra üles, sest loom liigutab või häälitseb või võtab voodis liiga palju ruumi ära.

4. Toit

Hommikusöök voodis kõlab küll glamuurselt ja romantiliselt, kuid puru ja plekid, mis maiustamisest ärele jäävad, ei ole seda teps mitte. Hilisõhtune voodis näksimine tõstab veresuhkrutaseme liialt kõrgele, mistõttu on sul väga raske magama jääda. Söök jäägu kööki ja voodi olgu ainult puhkamiseks!

5. Raamatud

Paljude jaoks pole midagi mõnusamat, kui õhtul koos hea raamatuga voodisse pugeda. See harjumus aga mõjub unerežiimile pea sama halvasti kui voodis arvutist filmide vaatamine. Põnev raamat ergutab närvisüsteemi ning loodetud rahunemise asemel krutid end hoopis nii elevile, et uinumine ei tule kõne allagi. Samuti on head raamatut väga raske käest panna ning loed ainult ühe peatüki veel ja siis veel ainult ühe, kuni silmad vaevu lahti püsivad ning avastad, et hommik on peaaegu käes. Kui armastad õhtuti lugeda, tee seda elutoas.