Selleks et sibulate tükeldamisel mitte nutma puhkeda, jahutage või külmutage neid eelnevalt 20-30 minutit. Teine võimalus pisaraid ära hoida on lõigata ära sibula tipp, koorida ära pealmised kihid ning jätta juureosa puutumata.Just juures on kõige rohkem väävliühendeid. (Sibulate koorimine külma vee all aitab samuti eemaldada väävliühendid, enne kui nad teie silmadesse jõuavad, sest väävel on see, mis teid nutma ajab.)

Kõrge kuumus muudab sibulad kibedaks. Sibulate praadimisel kasutage alati madalat või keskmist kuumust. Et muuta sibulad pehmemaks, leotage neid ennepiimas või valage tükeldatud sibulale keeva vett. Laske sibulatel olla 30-40minutit keevas vees, seejärel torgake nad jäävette.

Sibula lõhna eemaldamiseks kätelt hõõruge peopesasid sidrunimahla, peterselli, soola ja äädika või pikuti pooleks lõigatud sellerivarrega.

Kui te olete köögis sibulaga süüa valmistanud ning tahate sibula lõhnast lahti saada, ajage keema pott vett, millesse on asetatud jahvatatud nelki ja äädikat.

Hingeõhu puhastamiseks sööge peterselli (mille võib samuti torgata soola-äädikalahusesse) või närige apteegitilli seemneid, kohviube või klorofüllitablette.

Et sibul ei oleks toorelt kasutatuna kibe, asetage ta nelja tassitäie külma vee ning 1,5 supilusikatäie äädika lahusesse. Laske sibulal seista umbes viis minutit, segage aeg-ajalt, seejärel nõrutage.

Pärast tükeldamist tuleks sibul kohe õhutihedalt sisse pakkida, külmikus võib seda hoida viis päeva. Tükeldatud sibulat võib hoida ka õhukindlas keeratava kaanega klaaspurgis, mis hoiab lõhna kinni ja säilitab sibulat umbes nädala. NB! Plastikaat laseb lõhnal lenduda.

Tükeldatud toorest või praetud sibulat võib sügavkülmutada õhukindlates anumates, kus sibul säilib umbes kolm kuud. Toidule lisamisel ei ole sibulat isegi mitte vaja üles sulatada. Kui te kavatsete külmutatud sibulaid praadida, siis kontrollige, et nad oleksid enne pannile panemist kuivad.Mõistlik on sibulaid enne suppidele, hautistele, kastmetele lisamist praadida, kuna see parandab nende maitset.

Eriti hõrgu maitse saab, kui lisada õlile või võile enne sibulate pannile panemist teelusikatäis suhkrut.