The Stir pani ritta kohad ja asjad, mis köögis ohtu tekitada võivad.

Pliit

Tundub küll midagi, millest rääkima ei pea, kuid siiski juhtub suurem osa köögiõnnetusi just pliidi juures. Peamine põhjus? Tähelepanu hajumine. Olgu sul tulel pann või pott — kindlasti ei tohiks sa seda järelvalveta jätta. Eriti juhul, kui lapsed majas ringi jooksevad.

Kõva leib

Leib? Ohtlik?! Jah, usu või ära usu, aga väga palju õnnetusi juhtub siis, kui inimesed kõvaks muutunud leiba noaga saagima hakkavad. Halvimal juhul satutakse isegi traumapunkti. Ole hoolas!

Puhastustooted

Me teame küll neid lugusid lastest, kes pesukapsleid süües haiglasse on sattunud. Kus sina oma kodukeemiat hoiad? On see ikka pisemate käte ja suude eest kaitstud?

Räpased nuustikud

Millal sa viimatu oma pesukäsna vahetasid? Kas teadsid, et see on koduks miljonitele bakteritele, kes kõik niiskust ja soojust armastavad? Selleks, et nuustik puhas oleks, pane see aeg-ajalt mikrolaineahju ning lülita viimane siis nupust tööle. Siiski veendu, et see niiske oleks, sest kuivana võib ta leekidesse süttida.

Mustad käed

Kas sa pesed enne söögi valmistamist alati käsi? Kui ei, siis peaksid seda tegema. Mõtle kõigele sellele, millega su kaks kätt päeva jooksul kokku puutuvad. Kui sa neid puhtaks ei pese ja korralikult ära ei kuivata, siis see mustus lõpetab oma teekonna su söögi sees.

Noad ja teised terariistad

Oma nugade ja kõikvõimalike terariistade eest tuleb hoolt kanda. Ja selle hoolitsuse alla käib ka tõsiasi, et need tuleb alati turvaliselt oma kohale tagastada. Selleks, et end vigastada, ei pea väike laps olema. Ole ettevaatlik, kellelegi ei meeldi valusad üllatused!

Libedad põrandad

Kui toidutegemisel midagi maha kukkus, siis puhasta see kohe põrandalt ära. Ja kuivata! Sest muidu võid sa sinna kogemata sisse astuda ja õnnetult kukkuda.

Teatud ainete testimine

On asju, mida ei maksa enne küpsetamist maitsta. Näiteks toores liha või munad. See võib haiglas lõppeda.

Must külmik

Millal sina viimati oma külmikut pesid? Suurem osa inimesi arvab, et kui seal midagi ümber läinud ei ole, siis ei ole vaja ka seda puhastada. Tegelikult jätavad aga kõik toiduained sinna oma jälje. Ja nii hakkavadki külmikus elutsema bakterid, kes suurt kahju toovad. Külmkappi tuleks ikka regulaarselt puhastada!

Mikser

Lastele meeldib küpsetada. Küll aga peaksid neil silma peal hoidma siis, kui mikser mängu tuleb. Vastasel juhul võivad sinna kiiresti keerlevate otsikute vahele mõned näpud jääda.