* Kui vähegi võimalik, väldi kuumade roogade kokkupuudet plastpakenditega.

* Väldi toiduainete fooliumisse pakendamist — fooliumist toiduainetesse lekkiv alumiinium põhjustab kesknärvisüsteemi kahjustusi, samuti luuhõrenemist.

* Ära küpseta toitu küpsetuskarbis, kõrgel temperatuuril pole ükski plastpakend täiesti ohutu — palju tervislikum on valmistada küpsetisi, ahjukala jms küpsetuspaberil.

* Asenda plastist toidusäilitusnõud klaasist või roostevabast terasest nõudega (see on eriti oluline, kui tegemist on happelise toiduga, nagu tomatikaste, sest happe toimel võib toitu rohkem organismi kahjustavaid aineid nagu näiteks BPA-d lekkida).

* Paljusid lutipudeleid ja lutte on praegusel ajal võimalik saada BPA-vabana, samuti on variant klaasist lutipudeli kasutamine.

Loe refereeritud artikli täisteksti ajakirja Naised värskest numbrist.