27.01.2016, 16:00
Säilita õigesti: õliga sügavkülmutamine tagab sulle terveks aastaks ürdid, mis on sama head kui värsked
FOTO:
Talvel poest värskete ürtide ostmine hakkab rängalt rahakotile, aga loobuda ka nagu ei raatsi... Tegelikult on võimalik ürte nii säilitada, et neile jääb sama värvus ja maitse, nagu nad oleksid värsked. Ajakirja Naisteleht uues numbris on õpetus, kuidas on kõige õigem ürte säilitada.
Õliga sügavkülmutamine on väga edukas viis, kuidas säilitada ürtide värvust ja nende värsket maitset. Peale selle säästab see ka raha, kuna kaob pidev vajadus värskete ürtide järele.
Tee nii:
- haki oma lemmikürdid ja täida nendega jääkuubikuvormid (kõige parem on kasutada silikoonist vorme, kuid sobivad ka tavalised vormid);
- vala ürtidele peale oliiviõli, nii palju kui või võimalik;
- pane vormid sügavkülma.
Nõnda külmutatud ürdikuubikud sobivad ideaalselt kasutamiseks hautistes, suppides, ahju- ja liharoogades. Need sobivad hästi ka panniroogade valmistamiseks, kasutamisel sulata lihtsalt rasvaine asemel üks kuubik ning lisa soovitud koostisosad.
Veel häid nippe leiad ajakirja Naisteleht värskest numbrist!