1. Köögirätikud

Nad ei pruugi paista määrdunud, kuid tegelikult on köögirätikud kõige mustemad asjad su köögis, sest sinna pühitakse käsi mitu korda päevas. Need on ka bakteritele meelepärased paljunemiskohad oma pideva niiskuse tõttu. Köögirätikuid tuleks vahetada vähemalt iga paari päeva tagant või kui sul on suur pere, siis iga päev.

2. Köögipinnad

Seal sa hoiad erinevaid toiduasju, samas viskad sinna teinekord töölt tulles autovõtmed või käekoti, mis on päeva jooksul jumal teab kus olnud. Pese ja desinfitseeri köögipindu iga päev.

3. Vannitoa seinad

Kui sa pärast duši all käimist seinad märjaks jätad, siis see on ideaalne pinnas bakterite paljunemiseks ja ka hallituse tekkimiseks. Pealegi näevad kuivanud veetriibud koledad välja. Nii et kuivata seinad pärast duši all käimist.

4. Kraanikausid

Sulle võib tunduda, et kuna sa nagunii kraanikausis käsi ja nõusid pesed, on see kogu aeg puhas — aga see pole sugugi nii. Vastupidi, kraanikausi seintele koguneb rasvakiht, mis on bakterite jaoks täielik paradiis. Pese kraanikauss pärast iga nõudepesu korralikult puhtaks.

5. Mustad nõud

Loodetavasti pesed sa nõud ikka alati pärast kasutamist ära — kui jätad mustad nõud üleöö seisma, seavad nendele end sisse bakterite kolooniad, pealegi on järgmisel päeval palju raskem nõusid puhtaks saada, sest toidujäänused nende küljes on “kivistunud”.

6. Kohvimasin

Ükskõik mis tüüpi kohvimasinat sa kasutad, tuleb seda puhastada iga päev. Näiteks kui mingi kohvimasina pinna peale tekib tilluke veeloik, võid olla kindel, et selles suplevad tuhanded bakteripoisid. Parem on, kui hoiad oma kohvimasina puhta ja kuiva.

7. Köögipõrand

Kui sa toidu valmis oled saanud, siis üheksal juhul kümnest on su köögipõrand toidupurudega kaetud. Õnneks on põrandat väga lihtne üle tõmmata — tee seda kindlasti, muidu avavad putukad ja närilised varsti su köögipõrandal oma restorani.

Allikas: Woman’s Day