See tuleneb sellest, et koju tuues satuvad taimed ebasoodsasse kasvukeskkonda: valgust on vähe ja õhk on kuiv. Alljärgnevad näpunäited aitavad teil hoida toataimi tervete ja tugevatena, eriti karmil talvel.

Kõik taimed vajavad valgust. Samas on taimede valgusnõudlikkus erinev. Värviliste lehtedega ja õitsevad taimed kasvavad kõige paremini otsese päiksevalguse käes. Sõnajalgadele ja paljudele muudele suure lehestikuga taimedele meeldib kaudne valgus. Lugege raamatutest õpetusi teie kodus olevate taimede kohta ja asetage nad oma majas sinna, kus nende vajadus valguse järele on kõige paremini rahuldatud. Loodusliku valguse võib asendada kunstvalgusega.

Taimed kasvavad pottides ning neid kastetakse sageli üle, kuigi mõnel juhul võib olla tegemist ka alakastmisega. Üritage anda taimele täpselt nii palju vett, kui ta vajab. Kõige lihtsam on hinnata kastmise vajadust mulda katsudes. Torgake sõrmeots esimese liigesekohani mulda ja kui ots jääb kuivaks, siis vajab taim vett. Valage potti vett, kuni see hakkab all olevast august välja voolama. Seda tüüpi kastmine kannab kaht eesmärki: peseb mullast välja liigsed soolad ja tagab poti alumise osa piisava niisutamise. Ärge laske potil liiga kaua vee sees olla, nõrutage liigne vesi aluselt maha.

Talvine keskküte on taimedele sageli väga ränk. Parim temperatuur taimedele on 18-25 kraadi päeval ja 13 kuni 18 kraadi öösel. Ärge pange taimi küttekehade lähedale.

Niiskus on taimedele samuti vajalik ja kasulik. 40-60-protsendiline suhteline niiskus on ideaalne, aga talvel on selliseid tingimusi kodus raske luua, kuna küttesüsteemid kuivatavad õhu ära. Niiskuse suurendamiseks piserdage taimede lehti veega. Teine võimalus on asetada potid veega kaetud kividele, aga kontrollige, et taim ei oleks põhjapidi vees. Tihedalt kokku asetatult varustavad taimed üksteist niiskusega.

Aktiivses kasvueas toataimi tuleks väetada iga paari-kolme kuu tagant. Talvekuudel ja vähese valgusega perioodidel tuleks väetamist piirata. Sageli arvatakse, et taim kasvab halvasti väetise puudusel. Tavaliselt on selle põhjuseks ebapiisav valgus.

Taimedele ei meeldi kohad, kus nad on kokkupuutes külma või kuuma õhuga. Taimedele ei meeldi ka gaas ja saastunud õhk.

Toataimed koguvad tolmu samuti kui mööbel ja seepärast tuleks neid regulaarselt puhastada. Peske taimede lehti sooja veega. Mõnd taime on raske pesta ja te peate selleks kasutama pesemisvahendit. Sellisel juhul loputage lehed puhta veega. Eemaldage taimedelt kollased lehed ja närtsinud õied.