1. Kui ma pesen nõusid käsitsi, siis saab ka kraanikauss puhtaks

Mitte päris. Potte ja panne küürides jääb kõik sealt mahatulev osaliselt kinni ka sinu kraanikausi põhja ja servadele. Sellepärast tulekski seda üsna tihti ja korralikult puhastada.

2. Ma ei pea tolmuimeja kotti enne tühjendama, kui see täiesti täis on

Kui sa ei puhasta või viska tolmukotti minema enne, kui ta täiesti täis on, siis kaotad sa suuresti oma masina võimsusest. Kui näed, et 3/4 on juba sodiga täitunud, on aeg puhastuseks!

3. Pole hullu, kui nõudepesumasina puhastusvahendikambri kaas lahti jääb

On ikka küll! Kui sa seda korralikult ei sulge, siis voolab kogu puhastusvahend kenasti ust sulgedes sealt välja. Nii kui vesi masinasse siseneb, läheb see ka mööda torusid minema. Ja nõud ei saa korralikult puhtaks!

4. Toas kingadega käimine ei tekita palju mustust

Moodne aeg on paljudele eestlastele toonud kombe, kus tuppasisenedes enam jalanõusid ära ei võeta. See toob aga tubadesse väga palju mustust ja baktereid. Jää ikka vanamoodsaks ja käi toas sokkides või paljajalu!

5. Kui ma lasen oma pesukäsnal kuivada, siis ei pea ma seda väga tihti vahetama

Need pehmed asjad on bakteritele ideaalseks kasvukohaks. Soe ja niiske — mida veel tahta! Vaheta oma pesukäsna ikka iga paari nädala tagant.

6. Käsitsi pestavaid asju võib masinpesuks mõeldud pesupulbriga pesta

Ei või ikka küll. Käsitsi pestavatele asjadele on olemas oma pesuvahend. Kasuta seda, sest siis saad need tegelikult ka ilusti puhtaks.

7. Nädalas korra linade vahetamine on liigne ja mõttetu vaev

Mõtle sellele, kui palju sa öö jooksul higistad. Ja siis mõtle sellele, kui palju surnud naharakke su linade külge iga öö kinni jääb. Samuti on seal tegelikult päris palju tolmu. Vaheta oma linu minimaalselt iga kahe nädala tagant!

8. Veiniäädikas sobib kõigeks!

Ära kiirusta! Veiniäädikas võib näiteks puitpindadele väga halvasti mõjuda ja need sootuks ära rikkuda.

9. Ma ei pea oma teksapükse pesema, need võib lihtsalt külmkappi panna — nii saab kõikidest bakteritest lahti

Ideaalis ei tohiks teksapükse tõesti liiga tihti pesta, nii säilib nende ilus välimus kauem. Siiski ei tohiks aga puhtuse mõttes seda sammu kindlasti vahele jätta. Inimesed higistavad. Sina ka.