Põhjus on selles, et paljud inimesed küpsetavad köögivilju liiga kõrgel temperatuuril ja liiga kaua, nii et hoopis see hävitab nende kasulikud omadused.

Uurimuse lähteandmete hulgas oli fakt, et enamik inimesi keedavad-küpsetavad brokkolit 10 minutit või kauem — selle tõttu kaob selle seest aine nimega glükorafaniin, mis toimib keha puhastavalt. Et brokkoli detoksiefekti säilitada, tuleb brokkolit kuumutada vaid 3-5 minutit.

Ja mis on selleks kõige parem viis? Mikrolaineahi! Pane brokkoli kolmeks minutiks kausiga mikrolaineahju ja tulemus on maitsev ja kasulik.

Põhjendus: tavaline ahi kuumutab õhku toidu ümber, aga mikrolaineahi kuumutab molekule toidu enda sees. Mikrokiired panevad veemolekulid toidu sees vibreerima ja nii kuumeneb köögivili läbi kiiremini ja temas säilib rohkem toitaineid. Mikrolaineahju temperatuur pole ka üldse nii kuum kui tavalises ahjus, nii et köögivilju nii valmistades säilivad ka need vitamiinid, mis on kuumuse suhtes väga tundlikud, näiteks C-vitamiin.

Nii et tuleb välja, et pole see mikrolaineahi nii hull midagi — vähemalt toitainete ja vitamiinide säilitamises on ta päris tegija.

Allikas: Prevention