Mahlapresse võib jagada kahte rühma:

  1. Väiksed ja kompaktsed masinad — võtavad vähe ruumi ning puu ja köögiviljad tuleb eelnevalt tükeldada. Nende mootori võimsus on nõrgem ja nendega ei ole võimalik üle paari minuti mahla pressida. Suhteliselt ebamugav on neid ka hiljem puhastada.
  2. Suured mahlapressid — võtavad palju ruumi, kuid käsitlemise mugavus on oluliseks argumendiks. Ära jääb köögiviljade tükeldamine, kuna avad, kuhu puu- ja köögiviljad sisse lastakse on parajalt suured. Tervest õunast mahla väljapressimine pole mingi probleem. Korraga saab teha kogu perele hommikuse mahla, ilma et tuleks masinat vahepeal puhastada.
Nüüd aga konkreetsemate mudelite juurde:

SEVERIN on mõnusalt kompaktne väike mahlapress ES3561. Tükeldatud porgandid ja õunad saab avast sisse lasta. Mahl jookseb sujuvalt, kuid väga tugevalt pole mõtet köögiviljadele peale suruda, sest väike 300 W mootor ei jõua suurt kogust kiiresti vastu võtta ja ülekoormusest hakkab tegema pisut naljakat häält. Severini mahlapress on ideaalne väikese koguse mahla pressimiseks. Puhastamine on pisut tülikas, sest masin on väike.

PHILIPSi üliväike mahlapress HR1821/70 saab edukalt hakkama nii peedi, porgandi kui õuna pressimisega, vaatamata nõrgale mootorile (220 W). Sobib pigem väiksema koguse mahla pressimiseks, kuna kogumisnõu on väike ja riiv kipub ruttu ummistuma. Klaas mahla õnnestub siiski kiirelt ära teha.

BOSCHi MES1020 mahlapress on kompaktne ja teeb mahla kiiresti valmis. Eelnevalt tuleb puuviljad-juurikad puhastada ja tükeldada, kuid tükid saab mõnusalt asetada alusele, kust neid siis avast sisselükates õnnestub mahlaks teha. Mahla valmistamiseks sobivad nii õunad, pirnid, porgandid, apelsinid, peet kui ka kaalikas. 380 W mootor suudab töödelda ja tugevamaid puu- ja köögivilju. Jääkide kogumisnõu on mahukas ja kergelt eemaldatav ning puhastatav. Masina avamine on tehtud eriti mugavaks. Piisab ainult lüliti keeramisest vasakule ning kaas ongi lahti. Kasutage kindlasti mahlaanumat, kuna sellel on sees vahueraldaja.

STOLLARi BJE200 on mahukas, suure avaga ja kompaktne mahlapress. Tegemist on võimsa 900 W mahlapressiga, mis ei jää hätta ühegi köögi-, juur- ega puuviljaga. Kuigi ta töötab ainult ühel kiirusel, ei takista see mugavat mahlavalmistamist. Jäägid kogutakse mahlapressi ülemisse kraesse, mille maht on 1,5 L. Pressi avamine on mugav ja turvaline, kuna kinnitus on tehtud metallist. Puhastamine on lihtne, sest puhtaks tuleb pesta vaid riiv, jääkide krae ja kaas. Kindlasti soovitame kasutada taas vahueraldajaga mahlanõud.

Nüüd aga pisut suuremate ja tõsisemate mahlapresside juurde. Siin on kaks head valikut — Philips ja Stollar. Philips on kindlasti meie inimestele tuntum, kuid ka Stollar on tuntust ja kiitust kogunud.

Philipsi mahlapress HR1858 on saadaval kahes värvis, valge / oranzh ja mustana. Mootorivõimsuseks on 650 W, sisestustorust mahuvad sisse kuni 7,5 cm läbimõõduga köögi- ja puuviljad, kogumisnõu suuruseks on 2 liitrit ning vahueraldajaga mahlanõu maht on 1,5 liitrit. Masinal on 2 kiirust — 1. kiirus pigem pehmemate (tsitruselised, melon, arbuus, mõned õunasordid), 2. kiirus tugevamate (õun, pirn, peet, porgand, kaalikas jne.) köögi- ja puuviljade jaoks. Pressiga võib järjest tööd teha soovituslikult 5-6 minutit.

Kes eelistab mugavale mahlapressile lisaks ka väga head välimust, võiks mõelda mudeli HR1861/00 soetamisele. Sellel on mootorivõimsuseks 700 W ja ta on alumiinium disainiga.

Stollaril on mahlapresse nii nõudlikumale kui ka vähemnõudlikule kliendile. Mudel JE95 on kindlasti üks enimmüüdud mahlapresse terves Eestis. Olemuselt küll lihtne, kuid mugav ja vastupidav. Mahlaks saab tehtud nii tavapärased puu-ja juurviljad, kui ka kõrvitsad, sellerid, pirnid, apelsinid ja melonid. Kogumisnõu on suur ja vahueraldajaga kannu maht 1 liitrit. Masinal on kaks kiirust. Esimest kiirust kasutatakse pehmemate (apelsin, kiivi) ja teist kiirust tugevamate (õun, porgand, peet, paprika) viljade puhul. Kes eelistab paremat väljanägemist ja võimsamat mootorit (1200 W), võib soetada Stollari päris uue mudeli BJE410.

Inimestele kes lisaks tavapärastele mahladele soovib juua aga mehuseid mahlu, mis enamasti valmistatud pehmematest viljadest, võib soovitada mudelit BJE520. Komplektis on 2 pressimisketast — üks tavapärase selge mahla tegemiseks, teine aga just pehmete aed-puuviljade jaoks. Eriti võimas mootor (1300 W), ja suur kogumisanum (3 liitrit) lubabvad mahla pressida isegi 10 minutit järjest. Eriti mugavaks teevad pressimise ka suur ava (läbimõõt 7,5 cm), displei ja 5 kiirust. Displeil kuvatakse soovitused, millist vilja võiks millise kiirusega töödelda. Mahlanõu suuruseks on 1,2 liitrit. Kannul on vahueraldaja ja mugav sang. Pretensioonikamatele klientidele või hoopis restoranidele-mahlabaaridele soovitame mudelit 800JE Stollarilt. Tegemist poolprofitootega. Korpus on üleni metallist, hea suure täiteavaga — pole vaja mingit tükeldamist.

Mahlapressid saavad hakkama ka marjadega. Selleks on suurepärane toode olemas firmalt Comway (Stollar). Sellel masinal on vastupidiselt kõikidele teistele väga madalad pöörded, et pehmematest marjadest mahl korralikult kätte saada. Tänu madalatele pööretele on ta ka müra poolest väga vaikne. Mahla saab ideaalselt teha sõstardest, viinamarjadest, mustikatest, maasikatest jne. Masina puhastamine on tehtud väga lihtsaks — valad täiteavast vett sisse ja ülejäänu teeb masin ise ära. Nii et kellel on palju marju ja ei soovi neid aurutada, vaid teha toormahla, võiks endale selle masina soetada.

Kindlasti tuleb hoolikalt läbi lugeda ka kasutusjuhendid. Seda soovitusliku kasutusaja ja käsitlemise koha pealt. Masinatel on kõigil olemas nn. turvalukk — nad ei hakka enne tööle, kui kõik osad on paigaldatud korrektselt.