Vahel juhtub, et külaline tunneb söögi ettekandjas ära köögimeistri enese — talle nimelt meeldib auväärt härrasrahvalt otse kuulda, kuidas maitses.

Olde Hansa köögimeister Arminus mäletab end köögis toimetamas „aegade algusest peale”. Juba lapsena meeldis talle koos suguseltsi naisperega just köögis askeldada.

Kohe pärast keskkooli kokaõpinguid alustanud Armin on aastaid tagasi tehtud ametivalikuga rahul. Töötanud aastaid kokana, on huvi selle vastu järjest süvenenud, nii et sel sügisel viis ta ellu oma ammuse unistuse ja alustas õpinguid mainekas Haaga Instituudis Soomemaal. Seal saab ta korraliku koolituse ja praktika hotelli ja restorani juhtimise alal.

Nii nagu paljud oma ala fanaatikud, unistab ka Armin tulevikus päris oma restoranist.

Rääkides erinevatest toorainetest, toob Armin ühe oma lemmikuna esile liha. Looma- ja linnuliha valmistab ta sageli näiteks grillil või ahjus küpsetades.

Liha maitsestamiseks ja marineerimiseks kasutab ta rohkelt kuivatatud ürte ning oliiviõli. Ürtide puhul toonitab, et parem on ise erinevaid maitseaineid kokku segada kui eelistada juba valmis segusid — et toidul ikka koka kätt tunda oleks!

Maitsestada tuleb just nii palju, et liha enda maitse ka kenasti säiliks.

Sõbraliku ja avatud suhtlejana on Armini jaoks suur rõõm, kui saab sõprade jaoks või nende seltsis kokata. Äärmiselt oluline ja innustav on saada toidu kohta tagasisidet, mis enamasti on ju positiivne.

Armin kuulub nende kokkade hulka, kes eelistavad eneseteostuse ja õppimise mõttes valmistada pigem keerulisemat kui päris lihtsat rooga. Üks kindel lemmik on vana hea prantsuse köök, kuid kui selline võimalus peaks avanema, siis sooviks ta ka näiteks Tai köögi saladusi lähemalt tundma õppida.

Armini keskaegsete retseptide järgi valmistatud rikkalikku, põnevat ja maitsvat jõulumenüüd vaata siit.