"Parim Maitse" esitleb: kalkunifilee ja kohupiimatort
800 g kalkunifileed
4 sl Santa Maria Mango chutney’t
0,5 dl vett
6 sl jahu
1 vars rosmariini
1 küüs küüslauku
300 g külmutatud rohelisi ube või värskeid100g india pähkleid
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
Lase keema tõusta ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Kui oad on värsked siis auruta või keeda kergelt nad ennem läbi (auruta 3 minutit ja kui keedad siis 0,5 – 1 minut)
Kalkunitšilli sulajuustuga
600 g kalkuniliha
1 keskmine sibul
2 purki purustatud tomatit
2 küüslauguküünt
4 sl sulatatud juustu
Santa Maria kuivatatud peterselli
Santa Maria tšillimaitseainet
Oliiviõli
Riisi
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
Haki kalkuniliha kuubikuteks ja prae kuumal pannil õliga, lisa juurde hakitud sibul. Kui sibul on omandanud klaasia välimuse, lisa juurde küüslauk, sool, pipar, tšillimaitseaine ja sega hoolikalt. Kõige lõpus lisa purustatud tomat ja lase vaiksel tulel podiseda umbes tunnike. Vahetult enne serveerimist sega juurde merevaik ning serveeri koos riisiga.
Vabariigi Tort
PÕHI:
200 g Digestive küpsiseid
150 g võid
75 g suhkrut
Maitse järgi Santa Maria jahvatatud kaneeli
VALGE MASS:
300 g kohupiima pastat
200 g valget šokolaadi
MUST:
Vilma Erika kakaotordipulbri põhjast kook
SININE:
300 g kohupiimapastat
5 leht Santa Maria želatiini
100 g mustikaid
1 pdl Bolsi likööri (sinise värvi saamiseks)
Põhi:
Purusta Digestive küpsised peeneks ja sega kokku või ning suhkruga. Kata massiga koogivorm või kui võimalus, kasuta tordirõngast. Nüüd sega kokku sulatatud valge šokolaad ja kohupiimapasta. Enne kui valad massi põhjale, raputa põhja peale veidi kaneeli.
Kui mass on põhjale valatud aseta tordihakatis natukeseks külma. Pane liköör keema ja keeda kuni ¾ vedelikust on aurustunud. Jahuta ja lahusta soojas likööris zelatiin. Küpseta Vilma Erika kakaotordipulbri põhjast biskviit ja aseta see valge massi peale.