Džiugas Telšys on zemaitlaste legendide tegelaskuju, kes on seostunud Džiugas'e mäega, mis asub iidse Leedu linna Telšys'e lähedal. Legendides on ta kujutatud hiiglasena, kes kandis kokku mäe.

Mujal pajatatakse, et Džiugas oli kangelane, kes lõi Telšys'e, kaevas Masčio järve ja võitles ristirüütlitega. On öeldud, et ta oli nii võimas tänu kuraditele. Hiiglane suutis malakaga võita suuri vastaste jõude ja juurtega välja tõmmata suuri puud.

Esimesed müüdid Džiugas'est on kirja pannud Liudvikas Adomas Jucevičius 1839. aastal. Hiljem kogus Džiugas'e nimi populaarsust ja sellest sai isikunimi.

Zemaitlased, kes austasid ja armastasid rammumeest Džiugas't räägivad, et on säilitanud legendaarse juustu, mõeldamatu hiiglase jõuallika, valmistamise retsepti. Legendidest läbipõimitud hiiglase juust DŽIUGAS® on endas säilitanud kõike parimat, mida suudab anda Zemaitia piirkonna puhas loodus ja töökate inimeste suure armastusega tehtud töö.

Põlvest põlve edasi antud hinnaline saladus rändas "Žemaitijos Pienas" ettevõttesse, mis on tuntud oma hoolsate juustumeistrite poolest. Siin valmistatakse suurepärast kõva juustu DŽIUGAS®, mis sai nime legendaarse hiiglase auks.

DŽIUGAS® – hõrgu ja erilise maitsega juustu nimetus. Kõva fermenteeritud juust laagerdatakse 12, 18, 24, 36 ja 48 kuud. Tänu unikaalsele patenteeritud tehnoloogiale ja kasutatud pärmikultuuride kooslusele saavutab see juust pika valmimise ajal ainult temale ebatavalised iseloomulikud omadused. Suurepärane maitse ja kõrge kvaliteet koos originaalsete pakenditega annavad DŽIUGAS® juustule ainupärasuse.

Juustu DŽIUGAS® toodetakse ainult valitud kõrge kvaliteediga lehmapiimast. Piim puhastatakse, standardiseeritakse soovitud rasvasisalduseni ja pastöriseeritakse.

Hiljem kääritatakse see vastaval temperatuuril, kasutades spetsiaalseid piimahappebakterite kultuure ja ensüüme. Juustu toodetakse kaasaegsete seadmetega, mille tulemusena saavutatakse soovitud juustuterade tekstuur ja struktuur.

Pärast seda kujundatakse juustuterade mass ümmargusteks juustukeradeks, mida hiljem pressitakse. Pärast pressimist soolatakse juust spetsiaalsetes basseinides ja edasi valmib juust kambrites, kus hoitakse vajalikku temperatuuri ja suhtelist õhuniiskust.

Kogu protsessi jooksul jälgivad juustu valmimist kvalifitseeritud eksperdid. Valminud juust pakendatakse vaakumkottidesse ja toimetatakse spetsiaalsesse hoiuruumi laagerduma.

DŽIUGAS® – suurepärane juust vestluste kõrval nautimiseks, mida maitstes möödub aeg kiiresti ja vestlused sujuvad üksteise järel, rõõmustades hinge. Isegi väike kõva ja tahke juustu tükike rõõmustab suulage vürtsika tugevuse ja kerge kibedusega ning mureneb rabedateks kaltsiumsoola kristallideks.

DŽIUGAS® – aristokraatlik suupiste klaasi veini kõrval, suurepärane lõuna- või õhtusöögi ajal, mis võib üllatada isegi juustueksperte ja gurmaane. See on luksus ja kõrgeim kvaliteet. Rafineeritus ja elegants. Erinevates valmimisastmetes DŽIUGAS® juustud paistavad silma erinevate peente maitsetega.

Vähemalt 24 kuud laagerdunud kõva juust DŽIUGAS® Delicate
Laagerdunud, austust pälviv juust, milles on tunda peen küllastatus. Puhta, terava ja tugeva maitse elegants põimub õrnade kuivatatud puuviljade ja juustu aroomidega. Eriti sobilik banketilaudade mitmekesistamiseks.

Vähemalt 18 kuud laagerdunud kõva juust DŽIUGAS® Piquant
Keskmiselt laagerdunud juust, milles avaneb intensiivsete aroomide harmoonia ja üsna terav maitse. Peent haprust annavad üksikud kaltsiumisoolade kristallid, mis märgistavad uut juustu küpsemise etappi. Sellel juustul on kõva kollakas nahk.

Vähemalt 12 kuud laagerdunud kõva juust DŽIUGAS® Mild
Juustul on meeldivalt mõru aroom ja kergelt vürtsikas maitse. Iseloomulik kreemjas, koore all veidi tugevam värv. Kergesti murduva struktuuriga kõva ja monoliitne juust.

Jaga
Kommentaarid