Ka seekord ei ole valik kindlasti täielik ja teiste kaubanduskeskuste lettidelt võib leida veel palju erinevaid jooke. Meie seadsime sammud Rimisse ning panime seal korvi kõik valikus olevad kokteilipudelid, kokku sai neid 17.

Seekord maitsesid jooke Mari Skuin, Piret Hanson, Triinu Laan, Triinu Väiku, Anne Sääsk, Merike Padar ja Merilin Kukk.

Esmalt vaata lühikest videokokkuvõtet:

Ja nüüd tulemuste juurde.


Bacardi Breezer Tropical Lime, 9 punkti

Kuigi värvus on kahtlaselt radioaktiivne, ei saa sellele joogile mitte midagi muud ette heita. Maitse on täpselt selline, nagu laimijoogil olema peab, alkoholi on tunda täpselt parasjagu, mull on mõnus, järelmaitse meeldib. Kui üldse poekokteile valida, siis just see tulekski korvi panna. Värskendav ja hea.


Cooler Peach Ice Tea, 8 punkti

Üllatuspunkte saab see uudistoode kõvasti! Virsikusõprade suvekokteil on leitud. Lõhnab ja näeb välja nagu tavaline virsikumaitseline jäätee, kuid pole nii magus kui Nestea. Pigem tundub mõrkjas, kuid see on ainult hea. Jääga lausa suurepärane! 

Carriba Lime Coctail, 7 punkti

Ootuspärane laimimaitse, midagi pole liiga vähe ega liiga palju. Võtaks veel teisegi pudeli. Natuke magusam kui Bacardi, kuid muu osas ei saa etteheiteid teha. Kui poeriiuli ees seistes oleks kõrvuti Bacardiga, eelistaks siiski Tropical Lime`i.

Cooler Cranberry, 6,5 punkti

Oo, vanaema siirup! Ehtne ja klassikaline peojook viin jõhvikamahlaga on pudelisse pandud ja õnneks ei ole maitse pudeli külge kinni jäänud. Testijad iseloomustasid seda kui korteriläbu kokteili, vabaõhuüritusele valiks natuke teistsuguse maitse. Ühe testija sõnul aga on tegu jõhvikate pilastamisega ning temale valmistas see magusapoolne tumepunane vedelik täieliku pettumuse.

Bacardi Breezer Tropical Watermelon, 6,25 punkti

Mullinätsu lõhn ja E värvus, kahtlustäratavalt punane näeb välja. Kuid maitse on äratuntavalt arbuusine, arbuusi on siin joogis rohkem ja keemiat vähem kui Cooleri arbuusikokteilis. Kellele arbuusimaitse meeldib, soovitame seda.


Smirnoff Ice, 6 punkti

Mehed, kes enne testimise algust pudeleid uudistamas käisid, hindasid selle joogi parimaks kogu maailmas. Naised aga ei pidanud liiga tugevast sidruni- ja soodamaitselisest ja tugevalt gaasilisest joogist oluliselt lugu. Võtaks küll, kui paremat ei ole, aga ise vabantahtlikult ei ostaks. Võib-olla aitaks liiga vänget maitset ja gaasi leevendada jääkuubikud.

Cooler Yellow Plum, 5 punkti

Lõhnab, maitseb ja näeb välja nagu kollane ploom, maitses ei tunne ühtegi erinevust kollase ploomi siidrist. Plusspunkt selle eest, et keemia maitse, mis testis osalenud kokteilides väga tugevasti esile tuli, siin puudus. Mõnus suveõhtujook, positiivne üllatus. Pooltele testijatest maitses see kokteil väga, teised, kes magusaid jooke ei armasta, kallasid selle kraanikausist alla.

Beloff Gin Grapefruit Long Drink 4,5 punkti

Pudelikujunduse eest miinuspunktid, silt näeb välja tõeliselt jõle, pluss on aga see, et pudelil on keeratav kork. Eelarvamus seda jooki maitsma hakates oli kõigil testijatel väga tugev, kuid pärast esimest lonksu tunnistasid pea kõik, et maitse ei ole sugugi nii hull, kui alguses arvasime. Maitseb nagu hästi lahja longero ja järelmaik on väga soodane, kuid maailmas on olemas palju hullemaid kokteile.

Breezer Tropical Orange, 4 punkti

See on ju vana hea C-vitamiini kokteil või alkoholiga spordijook. Pudelt avades kargab ninna jube hais ja ega hirmuäratavalt kollane jook just ülemäära ahvatlev välja ei näe ka. Laste läheduses peab selle joogiga ettevaatlik olema, sest nemad võivad selle väga kergesti Jaffa või Fantaga segi ajada. Esimesest lonksust ei ole aru saada, et tegu on alkohoolse joogiga.

Cooler Citrus Ice, 3,5 punkti

Ei saa aru, mis maitsega see jook on. Oleks nagu sidrun, aga ei ole ka, õrnalt on tunda alkoholi, aga tõesti väga vähe. Üldmulje on läila ja ebamäärane, ootasime konkreetsemat maitset. 


Carriba Cola, 3 punkti

Eesti oma Cuba Librega võrreldes õigem lõhn ja parem maitse, kuid natuke liiga magus on see jook sellegipoolest. Tundub nagu peo kõige viimane kokteil, mis tehtud pudelipõhja jäänud ja ammu lahtunud Coca-Colast ning viimasest tilgast rummist ja et klaas täis saaks, on natuke limonaadi ja suhkrut ka lisatud.

A le Coq Cuba Libre, 2,5 punkti

Täielik pettumus! Cuba Libre sõbrad ootasid sellest joogilt väga palju enamat. Kahjuks on tegu lääge lurriga, mis maitseb nagu RC Cola või kõik need teised odavad coca-laadsed tooted. Ühele testijale, kes muidu Coca-Colat ei armasta, maitses see kokteil aga väga ja just sel põhjusel, et õiget cola maitset pole selles joogis ollagi.

A le Coq Pina Colada 2,25 punkti

Õudne helehall ollus, mis kohe üldse ei ahvatle. Kui ohtralt jääd lisada ja klaasist seda vaikselt limpsida, siis võib-olla kuidagi talub ära. Lõhnab ja maitseb nagu solaariumikreem, aga kellele kookos ja Pina Colada tavaliselt maitsevad, võivad selle joogiga hakkama saada küll. Meie seltskonnas selliseid ei olnud.

A le Coq Mojito 2 punkti

Mojitot annab teha kas väga hästi või siis väga halvasti. Selles pudelis on see teine variant. Hais kargab ninna, kihiseb kohutavalt, piparmündimaitse tapab kõik muud maigud. Kahju, ootasime väga palju enamat!

Beloff Rum & Cola 1,1 punkti

Pole ei maitset ega lõhna, täiesti mõttetu ollus. Hästi natuke meenutab Coca-Cola maitselist pulgakommi. Rummi ja koolat kokku segades on võimalik moodustada oluliselt parema maitsega kokteile. Ei ole oma hinda väärt. Mõned testijad pakkusid miinuspunkte.

Cooler Watermelon Green Apple 1 punkt

Ühele testijale maitses, teised vaatasid kokteilile otsa, nuusutasid ja kallasid ära. Andku tootja andeks, aga šampoonilõhnaline ja veidralt hägune toode ei kutsu maitsma, isegi siis mitte, kui tegu on ausa ja erapooletu testiga. Isegi Rabarocki teisel päeval keset lõõskavat päikest seistes ja tuumapohmelli põdedes kallaks selle joogi lihtsalt maha, teatas üks osaleja.

Kui eelistad kokteilidele siidrit, siis kiika siia: Naisteka suur marjasiidrite test: milline on parim jook sumedaks suveõhtuks?