Tomatised kanakoivad

1 kg kana poolkoibi

marinaad:

4 küünt küüslauku
1 suur sibul
3 spl tomatipastat
0,25 l gaseeritud mineraalvett
soola
mett
purustatud musta pipart
kuivatatud ürte (estragon,tüümian,pune,basiilik)
värsket peterselli

Kuumutage tomatipasta pannil väikese koguse õliga, lõigake sibulast rattad, purustage küüslauk ja segage kõik omavahel läbi. Ärge ürtide ja meega koonerdage!
Pange koivad marinaadi ja laske neil marinaadis seista vähemalt 12 tundi. Grillige hästi krõbedaks!

Peekonisse keeratud koha

1 kg koha
250 g peekonit (soovitavalt toorsuitsu peekon)
sinepit (soovitavalt Dijon sinep)
soola
jahvatatud valget pipart
sidrunimahla
värskelt hakitud tilli

Lõigake kohast umbes 5x5cm suurused tükid. Segage kõik maitseained omavahel, ka sidrunimahl ja sinep ning veeretage kohatükke saadud segus. Keerake iga kalatükk eraldi peekonisse ja pange vardasse.
Grillimisel jälgige hoolikalt, et kala liiga tuimaks ei muutuks. Et kala mahlasem jääks, võite jätta soola alguses panemata ja raputada peale alles grillimise käigus.

Suvine kartulisalat

200 g värsket kartulit
200 g tomatit
5 muna
100 g marineeritud kurki
100 g redist
150 g majoneesi
hakitud peterselli
soola
värskelt jahvatatud pipart
jahvatatud paprikat

Peske kartulid hästi korralikult puhtaks, keetke koos koorega pehmeks ning jahutage (ärge koorige!). Lõigake jahtunud kartulid, tomatid ja munad sektoriteks. Marineeritud kurk ja redis lõigake ratasteks. Pange kõik tükkideks lõigatud köögiviljad ja munad segamini vaagnale. Segage maitseained majoneesiga ja valage saadud kaste salatile.

Sama salati võite edukalt teha ka vinaigrette kastmega. Kaunistuseks kasutage värsket basiilikat või pune.