Grillitud kala Vietnami marinaadis
500 g forelli- või lõhefileed
Marinaad:
2 sl toiduõli
2 sl riivitud või peenelt hakitud ingverijuurt
1 sl riivitud või peenelt hakitud küüslauku
1 sl riivitud või peenelt hakitud sibulat
2 sl kalakastet (Thai Fish Sauce)
1 sl sojakastet
1 sl pruuni suhkrut
Sega madalas laias kausis õli, ingver, küüslauk, sibul, kalakaste, sojakaste ja suhkur. Sega, kuni suhkur on sulanud.
Eemalda kalafileelt hoolikalt kõik luud. Lõika neljaks tükiks, siis aseta kalatükid marinaadi ja keera neid seal, et kala oleks ühtlaselt marinaadiga kaetult. Lase 30 minutit kuni paar tundi maitsestuda.
Kuumuta grillpann hästi tuliseks, lisa marineeritud kalafileed ja küpseta mõlemalt poolt 3-4 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.
Serveeri erinevate aasiapäraste salatilehtedega (misuuna, lehtsinep, paksoi jm), magusa tšillikastme ning röstitud seesamiseemnetega segatud nuudlitega.