Hapukapsapirukas

200 g TERE võid
2 dl nisujahu
2 dl täistera nisujahu
4 spl vett
1 tl soola
400 g hautatud hapukapsast
musti ploome

Näpi võist ja jahust puru, sega sool ja vesi ning lisa tainale. Sega ained tainapalliks, hoia tainast külmas vähemalt 30 minutit.
Suru tainas koogivormi. Tõsta peale hapukapsas ja mustad ploomid. Küpseta 200 C juures 20 minutit.


Verivorstipirukad

1 pk Rimi lehttainast
väikeseid verivorste
kaneeli
TERE võid
4 spl Piprapoe viigimarja-kaneeli tśatnit

Rulli taigen lahti, lõika parajad ruudud, määri tainale tśatnit ning aseta peale verivorstid. Vormi väikesed pirukad ja küpseta, kuni koorik on kuldpruun.

Mustikalassi

200 g mustikaid
2 dl Piprapoe kookospiima
2 spl Dansukker pruuni suhkrut
400 ml TERE piima

Veinisoovitus

Reichsgraf von Kesselstatt Riesling

Pirnid punaveinis

6 kõva pirni
1 pdl punaveini
2 dl Dansukker heledat suhkrusiirupit
Piprapoe kaneelikoort
Piprapoe nelgiterasid
0,5 tl Piprapoe apelsiniessentsi

Lase veinil ja maitseainetel keema tõusta, keeda 20 minutit, aseta kooritud pirnid potti ja keeda 30 minutit tasasel tulel. Keeda siirup tugevalt kokku, lisa serveerimisel pirnidele kastmeks.