Igas saates saab vaadata ja õppida tegema mõnda mõnusat toitu ning kuulda Raini kiireid praktilisi nippe nii selleks puhuks, kui keegi ootamatult külla tuleb või kuidas kõige paremini köögitarvikuid kasutada. Tule, teeme koos süüa!

Pasta Carbonara

  • 300 g Panzani spagette
  •  200 ml Tere 35% vahukoort
  • 2 muna
  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 suurem kooritud sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 spl hakitud peterselli
  • riivitud parmesani juustu
  • oliiviõli

Aseta pott veega tulele ning maitsesta vesi soolaga. Lase veel keema tõusta ning lisa spagetid. Keeda pakendil ettenähtud aeg ning kurna ja loputa külma vee all. Sega spagetid kokku oliiviõliga ning aseta hetkeks kõrvale.

Haki küüslauk, sibul ja peekon väikesteks kuubikuteks. Aseta pott tulele ja lisa veidi õli. Prae küüslauk, sibul ja peekon krõbedaks. Sega kausis kokku vahukoor ja munad. Kui peekon koos sibula ja küüslauguga on krõbedad, lisa spagetid. Kuumuta pidevalt segades umbes 1 minut ning lisa koore ja muna segu. Sega pidevalt ja jälgi, et muna ei läheks tükki, vaid jääks meeldivalt kreemjas. Enne serveerimist lisa hakitud petersell. Aseta pasta kaussi ja serveeri eraldi kõrvale riivitud parmesan. Maitseks juurde veel purustatud musta pipart ja vajadusel soola.

Bruschetta tomati ja kodujuustuga

  • 4 Leiburi terakuklit
  • 100 g Mumuu 4% kodujuustu
  • 2 tomatit
  • 2 spl hakitud basiilikut
  • 1 väiksem kooritud sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • oliiviõli
  • soola
  • purustatud musta pipart

Lõika kuklist ca 1 cm paksused viilud. Aseta viilud ahjupannile ning piserda peale oliiviõli. Pane 200-kraadisesse ahju ja küpseta kuni viilutad tomati, küüslaugu ning sibula. Sega need omavahel kausis kokku, lisa hakitud basiilikut ja maitsesta soola ning purustatud musta pipraga. Võta kukliviilud ahjust välja ning aseta kodujuustusegu nende peale. Pane 3 –5 minutiks ahju. Serveeri kuumalt eelroaks. Mõistagi on nad maitsvad ka jahtunult.


Zabaglione marjadega

  • 8 munakollast
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 dl magusat veini
  • 200 ml Tere 35% vahukoort
  •  1 spl vaniljesuhkrut
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • meelepäraseid marju

Vahusta veevannis munakollased ja suhkur kuni saad ühtlase kreemja massi. Seejärel lisa pidevalt segades vein. Sega kuni mass on paks (ole ettevaatlik, et muna pudruseks ei lähe, selleks jälgi, et vesi veevannis ei keeks). Vahusta vahukoor vaniljesuhkru ja riivitud sidrunikoorega. Aseta pokaali lusikatäis munamassi, vabalt valitud marju ja lõpuks vahukoore mütsike peale.