Röstitud kõrvitsa supp

  • 1 kg kõrvitsat
  • 1,5 l veisepuljongit
  • 40 g Tere 82% võid
  • 2 sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 keskmise suurusega õuna
  • 2 spl jahu
  • 200 g Tere naturaalset toorjuustu
  • 100 g kitsejuustu
  • oliiviõli
  • soola
  • purustatud pipart

Esmalt rösti ahjus kõrvits suhkru, soola ja pipraga umbes 2 tundi 180 kraadi juures. Seejärel puhasta kõrvits koorest ning aseta kaussi. Kuumuta potis või ja õli segus hakitud sibul, küüslauk ning õunatükid. Prae kuni sibul on kuldpruunikas ning lisa kõrvits ja jahu. Prae 2-3 minutit. Lisa puljong ja keeda tasasel tulel kuni kõik koostisosad on pehmed ja supp püreestub. Serveerimiseks sega kitsejuust kokku toorjuustuga ning aseta supi keskele.

Vahepala: Võileib Tõmmu Hiid

  • 1 viil Leiburi 7 viilu rukkileiba
  • Wõro poolsuitsuvorst Tõmmu
  • Tere naturaalset toorjuustu
  • 1 õun
  • 1 tomat
  • peterselli
  • soola
  • purustatud pipart

Määri leivaviilule toorjuust, selle peale prisked tõmmu viilud ning siis õuna- ja tomativiilud. Maitsesta soola ja pipraga (eriti tomat ja õun) ning kaunistuseks lisa petersellioks.

tõmmu hiid

Nektariinid mustsõstra-müsli kohupiimaga

  • 6 nektariini
  • 400 g külmutatud metsamarjasegu
  • 200 g Tere mustsõstra-müsli light kohupiimakreemi
  • suhkrut või mett
  • jahvatatud kaneeli

Puhasta nektariinid kividest ning lõika sektoriteks. Aseta nektariinisektorid ahjupannile ning vala nende peale metsmarjad. Puista peale maitse järgi suhkrut ning aseta ahju 200 kraadi juurde 15–20 minutiks. Seejärel võta ahjust välja, sega läbi ning lase jahtuda. Serveeri koos kohupiimakreemi või soovi korral vahukoorega.

nektariinid