Head Isu pakub: veidi heeringat, ahjuliha ja õunaamps
Smooritud seapraad köögiviljadega
1 pk Wõro seapraadi
200 g kartuleid
200 ml Tere vahukoort
100 g porgandeid
100 g kaalikat
1 väiksem porrulauk
6 küüslauguküünt
2 tomatit
oliiviõli
soola
purustatud pipart
Võta ahjupraad pakendist välja ja eemalda küpsetusnõu kile. Tõsta liha fooliumnõust välja. Tükelda köögiviljad väikesteks kuubikuteks ning aseta foolium nõusse tagasi. Pane peale liha ning pooleks lõigatud tomatid. Piserda peale oliiviõli ning katta fooliumiga. Aseta praad eelsoojendatud 200 kraadisesse ahju ning küpseta ca 1 tund. Seejärel eemalda foolium ja küpseta 180 kraadi juures veel 15 minutit või kuni liha on kuldpruun.
Hommiku turgutus
4 viilu Ela täistera saia
4 muna
Vici traditsioonilist heeringafileed
Dr. Hellus hapukoort
majoneesi
salatilehti
Aseta pliidile pott veega. Maitseta vesi soola ja sidrunimahlaga ning lase keema tõusta. Kui vesi keeb sega lusikaga ning lisa keerisesse muna. Keera kuumust vähemaks, et vesi ei keeks aktiivselt ning lase munal küpseda 3–5 minutit. Rösti Ela saiaviil ning aseta selle peale esmalt salatileht siis heeringafilee, hapukoort ja lõpuks kooreta keedetud muna. Mulle meeldib kui munakollane on toores.
Õunamaius lehttaignas
1 pk pärmilehttaigent
1 kg õunu
1 pk Tere 82% võid
Dansukkeri vaniljesuhkrut
sidrunimahla
kreeka pähkleid
mandleid
seesamiseemneid
kuivatatud puuviljasegu
mett
kaneeli
Koori ja tükelda õunad. Sulata potis või. Lisa õunad, kaneel, vanill ja sidrunimahl.
Hauta tasasel tulel ½ tundi, lase jahtuda. Rulli lehttaigen lahti. Aseta ahjuvormi põhja lehttaigen siis õuna segu ning siis uuesti lehttaigen. Kata potti jäänud õunakastme ja seesamiseemnetega. Küpseta ahjus (180º) 45-60 minutit. Naudi vaniljekastme või jäätisega