Hõrgud veiselihalõigud sidruni ja tüümianiga
600 g kvaliteetset veiseliha (välisfilee või antrekoot)
Marinaad:
5 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl värskeid tüümianilehti või hakitud peterselli
2 hakitud küüslauguküünt
poole kuni terve sidruni mahl
noaotsatäis tšillihelbeid
1 tl meresoolahelbeid või 0,5 tl tavalist peenikest soola
purustatud musta pipart
Et see roog õnnestuks, tuleb kindlasti kasutada lihaveise liha — kas välisfileed või antrekooti (fotol). Roa omapäraks on see, et veiselihalõik esmalt küpsetatakse grillpannil sobiva küpsusastmeni ja alles siis pannakse õlimarinaadi sisse maitsestuma.
Lõika liha 2,5 cm paksusteks viiludeks, suru käega veidi lamedamaks.
Kuumuta grillpann hästi tuliseks. Aseta veiselihalõigud kuumale pannile ja prae 3-4 minutit. Siis keera ringi ja prae ka teiselt poolt 3-4 minutit.
Samal ajal sega madalas kausis oliiviõli, hakitud maitseroheline, sidrunimahl, tšillihelbed, küüslauk, meresool ja must pipar.
Tõsta küpsetatud veiselihalõigud marinaadi sisse ja lase umbes 5-15 minutit maitsestuda.
Võta liha marinaadist välja ja lõika õhukesteks viiludeks.
Serveeri koos aurutatud köögiviljadega või rohelise salatiga; kastmeks kasuta seda sama õlimarinaadi, mida äsja liha maitsestamiseks kasutasid.