AADAMA HÕRGUTIS

12 tükki

(1 tükk 3 punkti)

Põhjad:

2 muna

2 sl suhkrut

pisut ingveripulbrit

100 g kookoshelbeid

50 g purustatud pähkleid

Täidis:
1 sl želatiini
½ sidruni mahl
3 sl puuviljakompoti vedelikku
400 g rasvata kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
300 g assortii puuviljakonservi
Kaunistamiseks kirsse ja piparmündilehti.

1. Pane lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber.

2. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa ingver, kookoshelbed ja purustatud pähklid.

3. Kata ½ taignaga vormi põhi ja küpseta eelsoojendatud 180kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni kook on kuldpruun. Eemalda vormi äär ja tõsta koos paberiga välja jahtuma.

4. Aseta vormi põhja teine paber ja küpseta ülejäänud taignast koogipõhi, lase jahtuda.

5. Paisuta želatiin sidrunimahla ja puuviljakompoti segus ja lahusta kuumaveevannis.

6. Maitsesta kohupiimapasta suhkru ja vaniljesuhkruga, lisa kompotipuuviljad, vajadusel lõika need väiksemateks tükkideks.

7. Lisa kohupiimasegule želatiin. Aseta alumine koogipõhi koos paberiga lahtikäiva koogivormi põhja, vala peale kohupiima-puuviljasegu ja aseta peale teine koogipõhi.

8. Kata vorm toidukilega ja aseta külmikusse paariks tunniks tarduma.

9. Eemalda vormi äär ja tõsta kook paberi abil serveerimisalusele. Kaunista kirsside ja piparmündilehtedega.