Tai kanasupp nuudlitega

See on Tai köögi üks tavapärasemaid suppe, milles on palju kanaliha ja tervislikku spinatit. Maitset annavad ingver ja küüslauk.

(kuuele) Ettevalmistusaeg 15 minutit + 30 minutit marineerimiseks + 20 minutit keetmiseks.

4 broilerifileed
1 dl sojakastet
2 cm tükk värsket ingverijuurt
3 küüslauguküünt
2 spl õli
1 liiter vett + 2 kanapuljongikuubikut
1 sibul
100 g värsket või külmutatud spinatit
1 porgand
100 g munanuudleid

Kodukiri veebruaris:
  • 9 hõrku Aasia rooga
  • wokkimisnipid
  • kust leida Aasia maitseaineid

    Telli ajakiri!

  • Lõika broilerifileed ribadeks.
    Sega kausis broileriribad, sojakaste, hakitud ingverijuur ja küüslauguküüned. Lase maitsestuda 30 minutit.
    Kuumuta vesi keemiseni ja sega juurde puljongikuubikud.
    Kuumuta wokis või potis õli ja lisa ilma marinaadita broilerifileed.
    Pruunista pidevalt segades mõni minut, siis lisa ka marinaad ning vala juurde puljong.
    Haki sibul ja spinat, riivi porgand ja lisa supile.
    Murra sisse munanuudlid ja keeda veel 10 minutit.

    Kevadrullid sealiha ja krevettidega

    Kevadrullid on ühed armastatumad aasia köögi suupisted, millel on lõpmatult palju täidisevariante. Ingverimaitselise sealiha ja krevetitäidisega kevadrullid saavad vürtsi juurde magusast tšillikastmest, millesse kevadrulle dipitakse.

    (24 tükki)
    Ettevalmistusaeg 40 minutit + 35 minutit küpsetamiseks.

    50 g riisinuudleid (näiteks Santa Maria)
    250 g seafileed
    1 spl õli
    1 küüslauguküüs
    1/2 punast tšillikauna
    2 cm tükk värsket ingverijuurt
    1 porgand
    1 tl jahvatatud koriandrit (näiteks Meira)
    1 tl kalakastet (näiteks Santa Maria)
    1 spl austrikastet (näiteks Santa Maria)
    100 g krevette
    6 lehte filotainast
    küpsetamiseks õli

    Pane riisinuudlid kaussi ja vala peale keev vesi. Lase seista 10 minutit, kurna ja haki peenemaks.
    Peenesta tükeldatud sealiha köögikombaini lõiketeraga hakklihaks.
    Kuumuta õli wokis või pannil. Lisa hakkliha, hakitud küüslauguküüs, tšilli ja ingver ning pruunista 5 minutit. Lisa riivitud porgand, koriander, kalakaste, austrikaste ja hakitud krevetid. Kuumuta veel hetk ja tõsta tulelt. Jahuta.
    Võta 3 sulanud filotainalehte ja lõika 12 tükiks. Tee nii veel 3 lehega. Lao kolmekihilised tainapakid üksteise peale virna ja kata niiske käterätikuga (siis need ei kuiva ära ega muutu rabedaks).
    Tõsta tainapakkidele ükshaaval 1 tl täidist. Tõsta üks tainanurk täidisele peale, siis tõsta kõrvalt peale kaks nurka ja keera rulli. Tee nii valmis kõik rullid ja hoia niiske rätiku all või õhukindlalt suletavas karbis. Kuumuta kastrulis või wokis õli ja küpseta rulle umbes 2 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Tõsta rullid vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma.
    Serveeri kohe magusa tšillikastmega.