Septembri algusest ilmuma hakkav Oma Maitse on suunatud kõigile, kes süüa ja süüa teha armastavad. Ajakirja väljaandja ja peatoimetaja Hanne Paljaku sõnul on Eestis seni puudu toiduajakiri, mis oleks suunatud laiemale lugejaskonnale ning annaks kontsentreeritud ülevaate toiduvalmistamise trendidest, meenutaks vanu tuntud retsepte ning tutvustaks meile erinevaid rahvuskööke.

“Meie ei keskendu vaid perenaistele, vaid pakume ideid ja retsepte nii suurtele kui väikestele, nii meestele kui naistele” , sõnas Hanne Paljak ning lisas, et ajakirja eesmärgiks on anda igas numbris vähemalt 100 uut retsepti ja nõuannet. Paljaku sõnul pööratakse tähelepanu sellele, et ajakiri sisaldaks rohkelt retsepte ka neile, kes peavad lugu lihtsast toidust ja mõõdukast hinnast. “Sisuliselt on iga Oma Maitse number nagu väike kokaraamat”, ütles Paljak.

Oma Maitse hakkab lugejateni tooma retsepte argipäevaks, pidulikeks õhtusöökideks, laste sünnipäevadeks, vahendama uudiseid turult ja supermarketist, andma ülevaateid maailma erinevatest köökidest. Oma retseptid on igas numbris ka taimetoitlastele. Hanne Paljaku sõnul sisaldab iga Oma Maitse number ka ca 20-30 briti hittajakirja Good Food retsepti.

“Meile on suureks auks, et brittide tippajakiri on valmis meiega koostööd tegema ja siinsetele lugejatele oma tuntuimaid retsepte ja soovitusi vahendama”, sõnas Paljak. Samuti käsitleb ajakiri toiduvalmistamise, uute huvitavate toodete ning tervisliku toitumise uudiseid. Oma rubriik on ka dieedipidajaile, kellele antakse igas numbris mõne tervisliku dieedi menüü koos soovitustega. Ajakirja mahuvad nõuanded lauakatmise, köögi disaini, aksessuaaride jpm osas.

Ajakirja avanumbris antakse uusi põnevaid retsepte kurgihoidiste valmistamiseks, õpetatakse lapsi piimakokteile valmistama, tutvustatakse hiina kööki, testitakse poekurke jpm. Avanumbri üheks fookusteemaks on ploomid ning kõik, mida neist valmistada saab. ”Usun, et ajakiri on väga praktiline abivahend ja sisaldab jõukohaseid retsepte igale toiduvalmistajale”, kinnitas Hanne Paljak.

Oma Maitse peatoimetaja on Hanne Paljak, tegevtoimetajaks on Liis Pajupuu. Köögirubriigi eest vastutavad telekokk Sven Azojan ja toidukunstnik Kaie Mei. Ajakirjale teevad kaastööd ka mitmed toiduvaldkonnaga seotud spetsialistid.

Ajakiri Oma Maitse hakkab koostööd tegema Delfi Naistelehega ja avaldama siin valitud artikleid ja retsepte.