Oma Maitse avanumbri persooniks on Hannes Võrno, kes õpetab lugejaid maitsvalt liha valmistama, ajakirja tähelepanu keskmes on ploomid ja kõik mida neist valmistada saab, antakse ülevaade 2005. aasta toidutrendidest, julgustatakse lapsi piimakokteile segama, õpetatakse traditsioonilisi eesti köögi roogi kaasaegselt valmistama, vaadatakse lähemalt mitmekülgset hiina kööki jpm.

Ajakirja väljaandja ja peatoimetaja Hanne Paljaku sõnul on Eestis seni puudu toiduajakiri, mis oleks suunatud laiemale lugejaskonnale ning annaks kontsentreeritud ülevaate toiduvalmistamise trendidest, meenutaks vanu tuntud retsepte ning tutvustaks meile erinevaid rahvuskööke. Peatoimetaja hinnangul leiab ajakirjast enda jaoks vajalikku nii gurmaan kui traditsioonilist toitu armastav lugeja. “Meie lugeja on säravate silmadega loominguline kokkaja, kes otsib inspiratsiooni ja tahab, et toidu valmistamine oleks elamus nii talle kui teistele,” sõnas Hanne Paljak. Paljaku kinnitusel leiavad ajakirjast retsepte ja nõuandeid taimetoitlased, lapsed, rahvusköökide, lahjade toitude hindajad ja paljud teised.

Ajakiri Oma Maitse teeb koostööd Suurbritannia populaarse ajakirjaga BBC Good Food, igas numbris vahendab Oma Maitse ligikuadu 15-20 briti hittajakirja retsepti. Esimeses numbris tuuakse Good Foodist lugejateni ploomikoogi, hautatud sealiha Shanghai stiilis, hispaania kanapaja, feta-baklazhaanipitsa jpt retseptid.

Valdav osa ajakirjast on originaalretseptid, sh toidud lastele, beebidele, kaalujälgijatele, argiroad, gurmeetoidud jpm. Avanumbris antakse lisaks retseptidele ülevaade erinevatest pipraliikidest, selgitatakse tuntud poliitikute parimad suvised maitseelamused, õpetatakse tegema vasikavorstikesi, uuritakse “Kodu keset linna” kööki, tutvustatakse mahepõllumajandust Eestis jpm.

Igas ajakirja numbris on vähemalt 100 erinevat retsepti ja nõuannet. Ajakiri käsitleb retseptidele lisaks toiduvalmistamise, uute huvitavate toodete ning tervisliku toitumise uudiseid. Ajakirja mahuvad nõuanded lauakatmise, köögi disaini, aksessuaaride jpm osas.

Oma Maitse peatoimetaja on Hanne Paljak, köögirubriigi eest vastutavad telekokk Sven Azojan ja toidukunstnik Kaie Mei. Oma Maitse tegevtoimetajaks on Liis Pajupuu. Ajakirjale teevad kaastööd mitmeid toiduvaldkonnaga seotud spetsialistid. Ajakiri hakkab koostööd tegema ka Delfi Naistelehega.