20.09.2002, 07:01
Isuäratava palgega kõrvits
Kas olete kunagi proovinud teha kõrvitsasuppi?
pool kilo kõrvitsat
200 g porgandeid
liiter puljongit (parim puljong on pruunistatud kondi leem)
suur sibul
2 spl võid
200 g tomateid
soola, pipart
veidi suhkrut
3 spl hapukoort
2-3 spl hakitud basiilikut
Kõrvits ja porgand lõikuda väikesteks tükkideks ja 20 minutiks puljongisse keema. Seejärel püreestada (kõige peenema töö teeb teatavasti saumikser). Hakitud sibulaid hautada 5 minutit võis. Tomat koorida, lõikuda väikesteks tükkideks, hautada mõni minut koos sibulaga. Segada kokku, hautada kogu kraami nõrgal tulel 15 minutit. Lisada basiilik, terake soola ja suhkrut, pipar, hapukoor.