Kook:

1,5 klaasi nisujahu
1 klaas suhkrut
½ spl küpsetuspulbrit
½ spl kaneeli
½ tl soola
2 muna
¾ klaasi oliivõli
1 tl vaniljeessentsi
1 klaas peeneks riivitud porgandit
1 klaas hakitud kreeka pähkleid (soovi korral võib asendada rosina-pähkliseguga)
150 g konserveeritud ananassi (koos mahlaga)

Soovi korral võib katsetada ka teiste maitseainetega, nt. muskaatpähkel, nelk, ingver jms.

Glasuur toorjuustu ja fariinisuhkruga:

1 karp (200g) väherasvast toorjuustu
1 spl magedat võid
2 spl fariinisuhkrut
1 spl mett
Soovi korral võib lisada veidi vanilje- või mandliessentsi

Eelsoojenda ahi (190° C). Määri lahtikäiv koogivorm kergelt õli ja jahuga. Sega kausis nisujahu, suhkur, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Eraldi kausis sega omavahel kergelt lahtiklopitud munad, oliivõli ja vaniljeessents. Lisa jahusegule riivitud porgand, ananassitükid koos mahlaga ja munasegu. Sega õrnalt. Vala taigen vormi ja küpseta 40-45 minutit või kuni kooki torgatud hambaork jääb puhtaks.

Glasuuri valmistamiseks sulata või ja lase sel veidi jahtuda. Sega kausis toorjuust, fariinisuhkur ja soovi korral essents. Mikserda kuni segu on ühtlane, seejärel lisa mesi ja jätka mikserdamist, kuni segu on kerge ja õhuline.

NB! Väldi ülemikserdamist! Kaunista jahtunud porgandikook glasuuriga ja säilita kooki külmikus.