Jõululasanje on mõnus veidike vürtsikas roog, mis suurepäraselt sobib eelroaks.

Koostis:
soolaseened (omal valikul),
soolvees krevetid,
riivjuust,
2 küüslaugu küünt,
seenepuljong,
sidrunikoort,
piim,
vahemere ürdisegu,
tomatid,
(tomati)pastakaste,
või,
jahu,
*lasanje plaadid*- selliseid on parem kasutada, sest neid ei pea eelnevalt küpsetama ega praadima ja neid leiab igas korralikus poes.

Valge kastme valmistamine: sulatan spl suuruse võitüki potis ning segan sisse jahu, siis segan sisse piima joana, riivin sisse 1 tl suuruse koguse sidrunikoort, panen pool peotäit riivjuustu, lasen podiseda tasasel kuumusel 2-5 min(see kaste peaks tulema mitte paks, aga ka mitte täitsa vedel...)

Tomatikastme valmistamine: lõikan parajateks tükikesteks 2 küüslaugu küünt (võib ka rohkem soovi korral) ja panen praadima,siis lisan ka seened, (mis eelnevalt tuleb leotada kolmes vees, igas vees leotan seeni u. 15 minutit), purustan tomatid ja panen need ka praadima, segan sisse (tomati)pastakastme (omal valikul)ja valan sisse ka (Maggi)seenepuljongit niipalju, et kaste ei tuleks mitte täitsa vedel, lasen edasi podiseda tasasel kuumusel u 7-10 min.

Ja enne ahju minekut: Võtta selline suurem (koogi)nõu, mis ahju mahub ja edasi läheb nii: Panen valge kihi põhjaks (paras kiht-nii 2-3cm paks) Siis panen lasanje plaadid peale(võib murda sobiva kujuga, peaasi et igal pool oleks)seejärel tomatikastme kiht peale, saputan peale juustu ja panen lasanje plaadid peale, siis valge kaste veel kord peale, panen krevette, siis veel valge kiht ja veel krevette ning juustu, pipart ja ahju - 200 kraadi. Küpsetada umbes 30 min (kuni kerge pruunistumiseni).

PS! Kihte võib veel peale panna (veel tomati kaste, valge kaste, valge kaste jne)kuni nõu täis saab, aga siis on küpsetusaeg ka veidi pikem!