Zhürii eesotsas WeightWatchers Eesi AS peadirektori Anne Piirsaluga valis kõikide laekunud retseptide hulgast välja viis parimat.

Parimaks praeretseptiks valiti Helen Everti „Kanafileed toorjuustu ja mustade ploomidega”.

Suppide kategoorias oli võitjaks „Kirju seenesupp“, autoriks Kairi Lilleväli.

Parima leivakatte retsepti saatis Vilja Tõnning ja parimad nipid hapukapsaste valmistamiseks mee ja jõhvikatega olid Janno Laendel.

Magustoitudest valiti parimaks „Vahumütsiga ahjuõunad“, mille retsepti autoriks on Elina Sildre.

Et võiduretseptid ei jääks ainult paberile, kutsuti võitjad pidulikule jõululõunale kohvikusse „Cafe Tao“. Jõululõuna menüü koosneski viiest võitjaks tulnud roast.

Kõikide võistlusele laekunud retseptidega saad tutvuda Kaalujälgijate kodulehel. Siinkohal toome ära kaks võiduretsepti — miks mitte proovida, eriti pärast toekaid jõulusööminguid!

*

HAPUKAPSAD MEE JA JÕHVIKATEGA

Koostis:
1,0 kg hapukapsaid
60g mett
30g taimeõli
150g jõhvikaid

Valmistamine:
Pane kapsad veega keema. Lisa kohe kõik teised ained ja keeda kuni vesi täiesti aurustub. Kui vesi on aurustunud hakkavad kapsad karamellistuma tänu õlile ja meele.

(Retsepti autor: Janno Laende)

*

VAHUMÜTSIGA AHJUÕUNAD

Koostis:
2 suuremat õuna
4 munavalget
1 apelsini mahl ja riivitud koor
100 g rosinaid
kaneeli
2 sl suhkrut (või asenda granuleeritud suhkruasendajaga)
ahjuvormi määrimiseks võid

Valmistamine:
Sega rosinad, apelsinikoor ja mahl ja lase seista paar tundi. Kuumuta ahi 180 kraadini.

Lõika õunad pooleks, eemalda südamik ja pane (lõikepool peab olema üleval) ahju 30 minutiks.

Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa vähehaaval suhkur (või suhkruasendaja) ja vahusta kuni vaht on elastne.

Laota seejärel rosinad õunte peale ja küpseta veel 15 min. Raputa peale pisut kaneeli. Pane igale õunale munavalge kuhjake peale ja küpseta umbes 10 min kuni munavalge on pealt kuldne.

(Retsepti autor: Elina Sildre)