RÄIMESUPP

Pool kilo räimi (või kilu) rookida. Üks porgand, üks sibul ja petersell tükeldada ja kuumutada võis. Tükeldada neli-viis kartulit. Soolakurk koorida, lõigata kuubikuteks. Panna keema viis-kuus supilusikat kruupe, keemise ajal lisada köögiviljad ja veerand tundi enne keemise lõppu tükeldatud räimed, loorberileht, pipar, sool. Hapukoor ja maitseroheline panevad rassolnikule krooni.

SELLERIPIRUKAS

Tainaks:
3 dl jahu
100 g margariini (või võid)
terake soola
munakollane
supilusikas vett.

Sõtkuda kõik palliks ja vajutada pirukavormi põhjale ja servadele. Siis vorm tainaga külmkappi.

Katteks lõigata 4-5 varssellerit tükkideks ja keeta neid soolaga maitsestatud vees viis minutit.

Nõrutada ja jahutada. Ahi 200 kraadi juurde. Lahtiklopitud 4-5 muna segada 4-5 dl rõõsa koore, 100 g riivjuustu ja peotäie hakitud maitserohelisega. Kui vaja, lisada segule pisut soola. Keedetud sellerivarred sättida mustriliselt tainale ja valada munasegu peale. Küpsetada 40-50 minutit.

KANEELIKOOK

Vahustada 150 g võid ja 2 dl suhkrut. Vahule lisada ükshaaval 2 muna, samal ajal edasi vahustades. Siis lisada: 5 dl nisujahu
2 teelusikat küpsetuspulbrit
teelusikas soodat
3 tl kaneeli
2 tl vaniljesuhkrut
2 detsiliitrit rosinaid.

Jätta veidi segu alles. Vahepeal lisatakse 200 dl õunakastet ja taas jahusegu. Kallatakse võitud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpsetatakse 180–200 kraadi juures tund aega. See kook püsib kaua värske ja sobib ka külmutada. Parim on ta kaks-kolm päeva pärast küpsetamist.