Loov ja vaheldust armastav kokk proovib ka lihapallide juures uusi maitseid. Tainast võib maitsestada ürtide, seente, juustu, erinevate maitseainete ja kastmetega. Lihapalle võib proovida teha ka erinevate kultuuride köögikunstireegleid järgides, segades taignasse erinevatele riikidele tüüpilisi tooraineid ja vürtse. Kokk, kellel on vähe aega, ostab kauplusest valmis maitseainete segud ja segab need taignasse.

Tai lihapallide valmistamisel kasutatakse tai roogadele omaseid maitseaineid, näiteks ingverit, küüslauku, tšillit, kalakastmeid. Sellised lihapallid küpsetatakse ja serveeritakse kookosleemes.

Koriander, kardemon, kaneel, kurkum ja tšillipulber toovad toidule India hõngu. Kaste valmistatakse jogurtist ja karripastast ning lihapallid serveeritakse indiapäraselt valmistatud riisiga.

Kreeka kokad kasutavad lihapallide valmistamisel lambaliha ning lisavad taignasse münti, oliive ja fetajuustu. Vedelaineks sobib hästi maitsestamata jogurt.

Itaaliapärastest lihapallidest ei suuda ilmselt keegi ära öelda, kuna nende juurde kuuluvad päikese käes kuivatatud tomatid ja pestokaste teevad lihapallid taevalikeks. Tõeliselt itaaliapärane roog sünnib siis, kui lihapallidega koos pakutakse tomatikastet ja pastat.

Lihapallid Tai moodi

500 g loomahakkliha või kanahakkliha
1 sibul
2 küüslauku
1 tšillipipar
1 kanamuna
2 sl kalakastet
1 sl ingverit
1/2 tl musta või valget pipart

Kaste:
6 dl kanapuljongit
6 dl kookospiima
170 g seeni
3 sidrunheina (ei ole kohustuslik)
ca 10 cm ingveri- või galangaljuurt
ca 2-4 väikest punast tšillit või 2-4 tl tšillipulbrit
4 sl agarimahla
4 sl kalakastet
1 kruus koriandrit

1. Koorige ja tükeldage sibul ning küüslauk. Soovi korral hautage need pannil läbi. Tükeldage tšilli, eemaldage seemned.

2. Lisage hakklihale sibul, kanamuna, kalakaste, ingver, näpuotsaga soola ja musta pipart. Segage tainas ühtlaseks ning vormige sellest väikesed lihapallid.

3. Valmistage leem. Ajage kanapuljong ja kookospiim keema. Viilutage seened ja sidrunhein umbes 5-sentimeetristeks tükkideks. Lisage leemele seened, sidrunhein, ingver ja tšilli. Lisage keevale leemele ka lihapallid, keetke umbes 5 minutit, kuni need on valmis. 4. Lisage leemele kalakaste ja koriander ning pakkuge rooga koos jasmiiniriisiga.

Lihapallid Itaalia moodi

500 g veise-seahakkliha
3 viilu valget leiba riivituna (1,5 dl)
1 dl pestokastet
1 sibul
1 dl päikese käes kuivatatud tomateid
1/2 dl kapparipungi
1 kanamuna
1/2 tl musta või valget pipart

1. Segage riivitud leib suures nõus pestokastmega ning laske sel seista 5-10 minutit.
2. Peenestage sibul ning hautage seda soovi korral tilga õliga.
3. Lisage sibul, kanamuna, päikese käes kuivatatud tomatid ja hakkliha riivitud saia ja pesto segule ning segage.
4. Vormige lihapallid ning praadige need pannil pruuniks. Kastmeks sobib tomatikaste. Serveerige koos pasta ja rucolaga. Soovi korral võib lisada parmesani.

Lihapallid India moodi

500 g seahakkliha
3 lõiku riivitud saia (1,5 dl)
2 dl maitsestamata jogurtit
1 sibul
1 kanamuna
1 tl soola
1/2 tl musta või valget pipart
2 tl koriandrit
2 tl köömneid
1 tl kardemoni
1 tl kaneeli
1 tl kurkumit
1 tl tšillit

Kaste:

1 sl karripulbrit
1 purk maitsestamata jogurtit

1. Segage riivsai jogurtiga suures kausis ja laske seista 5-10 minutit.
2. Peenestage sibul ning hautage soovi korral tilgas õlis.
3. Lisage sibul, kanamuna, maitseained ja hakkliha ja segage segu ühtlaseks.

4. Vormige taignast lihapallid ning praadige need pruuniks.
5. Valmistage kaste. Asetage pannile karripulber, valage peale jogurt, segage ühtlaseks ning serveerige rooga basmatiriisiga.

Lihapallid Kreeka moodi

500 g lambahakkliha
3 viilu riivitud saia (1,5 dl)
2 dl viilit (võib asendada hapukoore või maitsetamata joguritga)
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 kanamuna
1/2 tl musta või valget pipart
100 g fetajuustu
tass musti oliive
1 sl peenestatud münti

1. Segage riivitud sai suures nõus viiliga läbi ning laske segul seista 5-10 minutit.
2. Koorige ja peenestage küüslauk ja sibul ning soovi korral hautage tilgas õlis. Peenestage oliivid ja fetajuust.
3. Lisage sibul, kanamuna, feta, oliivid, maitseained ja hakkliha ning segage ühtlaseks massiks.
4. Vormige taignast lihapallid ning praadige pruuniks.
5. Pakkuge lihapalle koos salati, oliivide, punase sibula rõngaste ja värske Kreeka leivaga. Kastmeks lisage oliiviõli ja veiniäädikat.