Kruubisalat

Tänu ilusatele ilmadele on paljudel oma väligrillid juba huugama pandud ning esimesed muljed grillimisest olemas. Siin aga üks spetsiaalne esmaspäevane kruubisalati retsept, milles on ära kasutatud grillimisest järelejäänud liha. Sellesse salatisse sobib veidi suitsuse mekiga liha imehästi ning tänu pirnile on selles salatis ka veidi magusust. NB! Siin salatis on kasutatud grillitud kalkuni rinnafileed.

200 g odrakruupi
2 küpset pirni
125 g kreeka jogurtit
250 g grillitud linnuliha
250 g kirsstomateid
soola, pipart

Puhasta kruubid korralikult voolava vee all ning võimalusel pane vette likku (leotatud kruubid keevad lihtsalt kiiremini pehmeks).  Keeda kruubid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta. Koori ja eemalda pirnidelt südamik, lõika liha tükkideks ning poolita tomatid. Sega kõik komponendid kokku ning maitsesta.

Grillitud toorvorstiroog

Šašlõkivorstid on äärmiselt maitsvad — maitserikkad, mahlased, kuid samas madala rasvasisaldusega. Nendest samadest toorvorstidest saab lihtsasti valmistada ühe suurepärase vormiroa, mis valmib kiirelt.

600 g kartuleid
1 porru, valge osa
4 küüslauguküünt
500 g Rannamõisa šašlõkivorste kalkunilihast
soola, pipart
oliiviõli
kimp oreganot
2 tomatit

Viiluta kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning aseta siis kartuliviilud õliga piserdatud ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga.Selle peale pane viiludeks lõigatud porru ja viilutatud küüslauguküüned. Aseta peale toorvorstid. Laota siis peale oregano ning tomativiilud. Maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 15 minutit. Seejärel küpseta grillrežiimil seni, kuni toorvorstid jumekaks muutuvad.

Pardimaks tomati-sibulakastmega

Neljale

600 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
piima
jahu,soola, pipart
2 sibulat
4-6 sl brändit
400 g tomatipastat
2 sl palsamiäädikat

Puhasta maks kelmetest ning aseta piima sisse likku vähemalt pooleks tunniks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks ning paneeri soolaga maitsestatud jahus.

Kuumuta pannil õli ning prae maksatükid mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kõrvale. Kuumuta samal pannil õli. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning prae pannil klaasjaks. Lisa brändi, lase aurudel minna ning lisa siis tomatipasta ja palsamiäädikas. Lisa koheselt juurde ka maks. Lase minutiike podiseda, maitsesta ning serveeri siis koos värske salati, riisi või kartulipüreega.