Pohla plaadikook

Tainas: 25 g pärmi
½ dl. suhkrut
2,5 dl. piima
6 dl. jahu
2 tl. kardemoni
½ tl. soola
75 g spl. margariini

Täidis: 5 dl. pohli (võib segada ka mustade sõstardega 1:1)
½ dl. suhkrut

Pinnapuiste: 2 dl. suhkrut
200 g margariini
5 dl. neljaviljahelbeid

Plaadipõhja valmistamine:
Pärm hõõruda suhkruga ja lasta soojas käärima hakata. Segada soojendatud piimale käärima hakanud pärm ja muud ained. Sõtkuda hoolega, s.t. kuni tainas käe küljest lahti lööb. Rullida tainas küpsetuspaberile lahti ja tõsta ahjuplaadile. Lasta u. 30 minutit kerkida.

Täidise valmistamine:
Hõõruda pohlad (ja mustad sõstrad) suhkruga katki.

Pinnapuiste valmistamine:
Sulatada potis margariin, lisada suhkur ja helbed. Segada hoolega läbi ja tulebki puistemass.

Koogi valmistamine:
Kerkinule taignale laotada ühtlaselt marjatäidis, mille peale raputada puistemass. Küpsetada 2250 C juures u.15 minutit. Söö või kohe külma piimaga!

Oma aia õunakook

2-3 muna
1-2 õuna
6 spl. suhkrut (maitse järgi võib kogust varieerida)
6 dl. Jahu
1 kl. piima

Maitsestamiseks näputäis soola. Kaunistamiseks vahukoort. Valmistamine:
Muna segada kokku jahu ja piimaga. Õunad puhastada ja viilustada õhukeselt. Segada taigana sisse koos suhkru ja soolaga. Küpsetada 180-2000 C juures u. 15 minutit. Enne serveerimist kaunistada vahukoore, õunaviilude ja kui veel aias või metsas leidub, siis ka maasikatega.